Stelling
"Werkgeluk heeft niks te maken met blijdschap."
36
49
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Allemaal terug naar kantoor!?
Anders werken

Allemaal terug naar kantoor!?

Makkelijker een boodschap er tussendoor doen, meer werk uit je handen laten komen, minder tijd in de file en de overvolle treincoupé. En minder geluidsoverlast van collega’s die hard aan het werk zijn. Dat lijken de belangrijkste voordelen van thuiswerken. Iets meer dan de helft van de werknemers levert er graag tien procent van zijn salaris voor in. Zo blijkt uit onderzoeken van Hays en Plantronics.

Net iets meer dan de helft van de 500 ondervraagde werknemers is de dagelijkse gang naar kantoor zò zat dat ze er tot 10 procent salaris voor over hebben om zo nu en dan een dag thuis te kunnen werken. En 14 procent wil daar wel 20 procent van de verdiensten voor inleveren. “Mensen die regelmatig thuiswerken zien als groot voordeel dat zij werk en privé beter kunnen verdelen. Daarnaast zijn zij productiever, minder snel afgeleid en scheelt het voor veel mensen een hoop reistijd. Wat ons betreft een aantal belangrijke factoren die bijdragen aan het werkgeluk van de werknemer en een goede werk-privébalans”, zo verklaart Melanie Kool, Marketing Director bij Hays deze resultaten van haar onderzoek.

Geluid leidt af

Niet zo onvoorstelbaar als het lijkt, deze uitkomsten. Tenminste, als je er onderzoek van Plantronics naast legt over naar de effecten van de werkomgeving op werknemers. Hieruit blijkt dat 61 procent van de respondenten die in een open kantoorruimte werkt middelmatig tot veel geluid op de werkvloer ervaart. Ruim een kwart (27%) geeft aan dat werken in een minder open ruimte leidt tot betere werkprestaties. Andere factoren die de werkprestaties verbeteren: een kantoor met aparte ruimten voor verschillende activiteiten (33%), een eigen kamer (29%), meer thuiswerkmogelijkheden (24%), lagere geluidniveaus (21%) en betere geluidisolatie (20%).

Lawaai

Geluidoverlast door collega’s staat bovenaan als factor die de meest negatieve invloed heeft op de productiviteit (40%). Ook de locatie van de werkplekken lijkt mee te spelen bij geluidhinder. Bijna een kwart (24%) geeft aan dat zijn bureau in een lawaaiige omgeving staat, zoals naast een koffiehoek, ingang of wc. Gemis aan aparte ruimten voor verschillende soorten activiteiten (zoals concentratie, samenwerking, communicatie of ontspanning) is voor 16 procent een minpunt en een slechte akoestiek in het kantoor voor 15 procent.

Concentreren en meer produceren

Bij afwezigheid van enige vorm van afleiding zou 56 procent zich beter kunnen concentreren, 44 procent zou zijn productiviteit verbeteren en 35 procent zou minder fouten maken. Ruim een kwart (26%) geeft aan in dat geval minder stress te ervaren en 19 procent zou minder vermoeid zijn. Om zich beter te kunnen concentreren en zich af te sluiten van afleidingen, zet 15 procent een headset op. Nog eens 30 procent gebruikt een headset om naar muziek te luisteren en om productief te zijn.

Kruisbestuiving nodig voor creativiteit

Toch is er slecht nieuws voor de thuiswerk-enthousiasten. Steeds meer bedrijven die Het Nieuwe Werken eerst omarmden, roepen nu hun mensen terug naar kantoor. Zoals de Amerikaanse tak van IBM, die zijn marketingmensen weer achter hun bureau wil zien zitten. Omdat fysieke samenwerking voor innoverende functies veel voordelen kent. Samen kom je op meer, en betere ideeën dan alleen, voor je uit starend naar de blinde muur van de buren. Maar het meeste werk bestaat voor driekwart uit concentratie, en daarvoor is thuiswerken beter. Ook hier zit het geheim dus in de juiste balans…

Tags : , , ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .