Stelling
"Opleidingen en congressen zijn geen personeelsuitjes."
56
3
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Allemaal terug naar kantoor!?
Anders werken

Allemaal terug naar kantoor!?

Makkelijker een boodschap er tussendoor doen, meer werk uit je handen laten komen, minder tijd in de file en de overvolle treincoupé. En minder geluidsoverlast van collega’s die hard aan het werk zijn. Dat lijken de belangrijkste voordelen van thuiswerken. Iets meer dan de helft van de werknemers levert er graag tien procent van zijn salaris voor in. Zo blijkt uit onderzoeken van Hays en Plantronics.

Net iets meer dan de helft van de 500 ondervraagde werknemers is de dagelijkse gang naar kantoor zò zat dat ze er tot 10 procent salaris voor over hebben om zo nu en dan een dag thuis te kunnen werken. En 14 procent wil daar wel 20 procent van de verdiensten voor inleveren. “Mensen die regelmatig thuiswerken zien als groot voordeel dat zij werk en privé beter kunnen verdelen. Daarnaast zijn zij productiever, minder snel afgeleid en scheelt het voor veel mensen een hoop reistijd. Wat ons betreft een aantal belangrijke factoren die bijdragen aan het werkgeluk van de werknemer en een goede werk-privébalans”, zo verklaart Melanie Kool, Marketing Director bij Hays deze resultaten van haar onderzoek.

Geluid leidt af

Niet zo onvoorstelbaar als het lijkt, deze uitkomsten. Tenminste, als je er onderzoek van Plantronics naast legt over naar de effecten van de werkomgeving op werknemers. Hieruit blijkt dat 61 procent van de respondenten die in een open kantoorruimte werkt middelmatig tot veel geluid op de werkvloer ervaart. Ruim een kwart (27%) geeft aan dat werken in een minder open ruimte leidt tot betere werkprestaties. Andere factoren die de werkprestaties verbeteren: een kantoor met aparte ruimten voor verschillende activiteiten (33%), een eigen kamer (29%), meer thuiswerkmogelijkheden (24%), lagere geluidniveaus (21%) en betere geluidisolatie (20%).

Lawaai

Geluidoverlast door collega’s staat bovenaan als factor die de meest negatieve invloed heeft op de productiviteit (40%). Ook de locatie van de werkplekken lijkt mee te spelen bij geluidhinder. Bijna een kwart (24%) geeft aan dat zijn bureau in een lawaaiige omgeving staat, zoals naast een koffiehoek, ingang of wc. Gemis aan aparte ruimten voor verschillende soorten activiteiten (zoals concentratie, samenwerking, communicatie of ontspanning) is voor 16 procent een minpunt en een slechte akoestiek in het kantoor voor 15 procent.

Concentreren en meer produceren

Bij afwezigheid van enige vorm van afleiding zou 56 procent zich beter kunnen concentreren, 44 procent zou zijn productiviteit verbeteren en 35 procent zou minder fouten maken. Ruim een kwart (26%) geeft aan in dat geval minder stress te ervaren en 19 procent zou minder vermoeid zijn. Om zich beter te kunnen concentreren en zich af te sluiten van afleidingen, zet 15 procent een headset op. Nog eens 30 procent gebruikt een headset om naar muziek te luisteren en om productief te zijn.

Kruisbestuiving nodig voor creativiteit

Toch is er slecht nieuws voor de thuiswerk-enthousiasten. Steeds meer bedrijven die Het Nieuwe Werken eerst omarmden, roepen nu hun mensen terug naar kantoor. Zoals de Amerikaanse tak van IBM, die zijn marketingmensen weer achter hun bureau wil zien zitten. Omdat fysieke samenwerking voor innoverende functies veel voordelen kent. Samen kom je op meer, en betere ideeën dan alleen, voor je uit starend naar de blinde muur van de buren. Maar het meeste werk bestaat voor driekwart uit concentratie, en daarvoor is thuiswerken beter. Ook hier zit het geheim dus in de juiste balans…Print Friendly, PDF & Email
Tags : , , ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid