Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken 5 cruciale factoren voor duurzamer inzet
Langer werken

5 cruciale factoren voor duurzamer inzet

Medewerkers ervaren ‘redelijk wat’ ruimte bij hun werkgever om maatwerkafspraken te maken over het werk. Het gaat dan om afspraken over werktijden, inhoud, prestaties, persoonlijke ontwikkeling, en in mindere mate ook over thuiswerken en combineren van werk en privé. Maar de medewerkers benutten die ruimte nog niet echt. Hoe dat komt? Misschien komt een van de 5 factoren voor duurzame inzet nog niet goed uit de verf bij u.

Slechts een minderheid maakt afspraken waardoor het werk beter aansluit op de persoonlijke leefsituatie. Bij maar een op elke vijf bedrijfsorganisaties kan een substantieel deel van de medewerkers zijn arbeidsvoorwaarden aanpassen. Zelf bepalen op welke tijden je werkt is dus maar voor een minderheid weggelegd. En over één onderwerp is bijna helemaal geen maatwerk mogelijk: het salaris. Er is weinig tot geen ruimte om individuele beloningsafspraken te maken, en bijna niemand maakt die afspraken dan ook met zijn werkgever.

Zelf het ‘hoe’, de rest bepaalt de werkgever

Toch ervaren de meeste werknemers wel een zekere mate van autonomie in hoe ze hun werk doen. De helft tot driekwart kan zelf beslissen hoe zij hun werk uitvoeren, zelf de volgorde bepalen en zelf het werktempo bepalen. Kunnen we dus zelf bepalen hoe we werken? Ja, maar dat gaat vooral over de manier waarop we werken. Tijd en plaats bepaalt meestal nog de baas, en dat geldt zeker voor het loon.

Er is meer…

Dit is maar één van de opvallende uitkomsten van het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid. Er is nog veel meer te vertellen. Hoe zit het bijvoorbeeld met de opleiding, ontwikkeling en doorstromen naar andere functies voor de bredere inzetbaarheid? Neemt het (top)management duurzame inzet nu echt serieus? Of is het nog steeds een ‘doen we later wel’ show? En welke 5 factoren zijn cruciaal als u personeel wilt dat echt duurzaam inzetbaar is? U krijgt de antwoorden op deze, en vele andere vragen over duurzame inzet van Aukje Nauta tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 23 juni aanstaande. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws

0 reacties op 5 cruciale factoren voor duurzamer inzet

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .