Stelling
"Wie een ander gestrest vindt, moet eerst naar zichzelf kijken."
20
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer doorwerken “Bent u al duurzaam inzetbaar?”
Langer doorwerken

“Bent u al duurzaam inzetbaar?”

Denkt u dat u met pensioen gaat als u 67 jaar wordt? Of misschien wel eerder? Wake up! Bent u geboren in 1976, dan ligt de verwachte pensioenleeftijd al op 70 jaar. Bent u jonger? Dan mag u nog langer door. Heeft u er al over nagedacht wat dat voor u betekent? En heeft de werkgever er al over nagedacht wat dat voor zijn werknemers betekent? Sociale zekerheidsdeskundige Marjol Nikkels houdt u de feiten (nog maar eens) nuchter voor.

Zo langzamerhand is iedereen er wel van doordrongen dat de pensioengerechtigde leeftijd verhoogd is naar 67 jaar. Maar nog niet iedereen heeft in de gaten dat de pensioenleeftijd mee stijgt met de levensverwachting. “Mijn dochter van 7 heeft een levensverwachting van boven de honderd”, aldus Marjol Nikkels. “Dat betekent dat zij nog veel langer door moet werken – volgens de regels van nu.”

We zijn niet voorbereid

“Daar zijn we nog totaal niet op voorbereid,” aldus Nikkels. “Want lang niet iedereen gaat dat volhouden. Mensen moeten zich daar bewust van worden. Als je geen 8 uur meer volhoudt, maar nog wel 4, dan ga je terug in inkomen. Dat moet je op kunnen vangen. Mensen moeten dus ook hun lasten terugbrengen.”

Scholing en demotie

Werkgevers kunnen een rol spelen in duurzame inzetbaarheid door bijvoorbeeld (om)scholing aan te bieden. “Ook demotie moet bespreekbaar worden,” betoogt Nikkels. “Nog veel te weinig organisaties zijn daar mee bezig, terwijl je nu al ziet waar het straks mis gaat.”

Wat is demotie eigenlijk?

Van demotie is sprake wanneer een werknemer (veelal op het einde van zijn carrière) een stap terug doet in zijn functie. Dit gaat vaak gepaard met een verlaging van het salaris. Demotie hoort bij het arsenaal aan mogelijkheden en instrumenten om iemand beter aansluitend bij de wensen van de werkgever of zijn eigen wensen te laten functioneren. Waaronder opleidings-, scholings-, en ontwikkelingsmogelijkheden. Als demotie plaatsvindt in de tien jaar voorafgaand aan de pensioendatum, kan de pensioenopbouw ongewijzigd blijven, dus gebaseerd blijven op basis van het salaris voorafgaand aan de demotie.

Hoe gebruik je het?

Demotie werkt ‑ volgens de meeste HR-deskundigen ‑  niet goed als het een soort strafmaatregel is, bedoeld om die minder nuttige werknemer dan tenminste maar minder te laten kosten. Wie uit zichzelf iets anders wil gaan doen, omdat dat beter past bij zijn of haar levensfase, persoonlijke of professionele ontwikkeling accepteert het veel beter als daar een andere, qua status mogelijk ‘mindere’ functie met ook minder salaris bij hoort. Maar mindere functie en minder salaris horen zeker niet automatisch bij elkaar. Wordt demotie toch gebruikt als min of meer logisch gevolg van minder functioneren, dan heeft die actie eigenlijk alleen kans van slagen na een verbetertraject dat niet tot het beoogde en onderling afgesproken resultaat heeft geleid. Het gevolg daarvan is ‘nu eenmaal’ een lager ingeschaalde functie, met een lagere salarisschaal.

Meer informatie

Demotie is een van de onderwerpen die aan bod komen op de cm: Nationale Administrateursdag op 16 november 2017 in Bussum. Marjol Nikkels is een van de sprekers op die dag.

Of ga naar Inzet op Maat – hét vakevent over duurzame inzetbaarheid met de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties op 20 en 21 november 2017 in de Fokker Terminal in Den Haag. Lees het hele programma en schrijf nu in voor maar 35 euro!

Bron: CM:Web, 16 oktober 2017 (aangevuld)

Tags : , ,
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .