Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Achtergrond Bewegen kan ook met je brein…
Achtergrond

Bewegen kan ook met je brein…

Dat sport een goed effect heeft op het welzijn van de werknemer was al langer bekend. Maar wat nu als u uw medewerkers met geen stok de sportschool in krijgt? Stuur ze eens naar het theater. Cultuurbezoek blijkt een goed alternatief om de vitaliteit te verhogen.

“Lang niet iedereen voelt zich geroepen om de sportschool of een sportclub te bezoeken. En voor oudere medewerkers kan intensief sporten een uitdaging zijn”, zo verklaart Esther Jousma, directeur Bedrijfs Cultureel Abonnement (BCA) de toenemende belangstelling voor cultuur bij verminderen van stress en werkdruk.

Meer vitaliteit

Cultuurbezoek is volgens Jousma een beproefde manier om de vitaliteit van medewerkers te verhogen. Onderzoeken tonen een statistisch positief verband aan tussen het bezoeken van theater, concert en museum en de eigenschappen vitaliteit, optimisme en gezondheid. Zelfs bij een betrekkelijk lage frequentie van een paar cultuurbezoeken per jaar is er al een verbetering van de vitaliteit te meten.

Minder angst en depressies

“In een Noors onderzoek bleek podiumkunst bijvoorbeeld een positieve bijdrage te leveren aan het verminderen van angst en depressieve klachten. Die positieve uitwerking bleek zelfs sterker te zijn dan bijsporten. Onderzoekers in de Verenigde Staten, Engeland en Schotland vonden overeenkomstige resultaten. Uit de Swedish Longitudinal Occupational Study of Health bleek dat medewerkers die via een cultureel programma theater, concert of museum bezochten, zich gemiddeld beter en optimistischer voelden dan andere medewerkers.

Positieve effecten

Maar hoe ontstaat het positieve effect van cultuurbezoek? Wetenschappers wijzen vier factoren aan, legt Jousma uit. “Ten eerste bieden een schouwburg, concertzaal, bioscoop en museum een neutrale omgeving, waar je als bezoeker even weg bent van alle beslommeringen op het werk. Dat geeft rust en ontspanning. Verder nodigt cultuur uit tot sociale ontmoeting: mensen genieten er doorgaans van in het gezelschap van een partner of vrienden. Ook dat vermindert stress.”

Vluchthaven voor de hersenen

Kunst heeft ook vaak een speels karakter, vervolgt Jousma. “Of het nu gaat om muziek, dans of cabaret; kunst speelt met de verwachtingspatronen in de hersenen. Dat stimuleert de hersencellen en verdrijft angst en stress. Tot slot nodigt kunst uit tot gerichte aandacht – tot fascinatie. Een concert of bijvoorbeeld een bezoek aan een museum roepen gerichte aandacht op, en dat verdringt onvrijwillige aandacht: de aandacht voor allerlei beslommeringen in onze stressvolle leef- en werkomgeving. Zo krijgen overbelaste hersenen de gelegenheid om op adem te komen. Cultuurbezoek is dus een welkome en inspirerende ‘vluchthaven’ voor onze hersenen.” Met kunst en cultuur blijven uw medewerkers dus duurzaam inzetbaar. En het is nog leuk ook – misschien zelfs wel leuker dan de sportschool. Cultuur werkt!

Bravo! Encore! Meer

Kunt u wel wat meer rare, leuke, ongebruikelijke, onverwachte maar toch werkende ideeën gebruiken die mensen gezonder, anders en dus ook langer en beter laten werken? Laat u inspireren tijdens de Inspiratiedag Duurzame Inzetbaarheid op 1 december aanstaande en leer van de oplossingen van andere organisaties. Ontdek hoe zij een actief DI-beleid voeren, draagvlak krijgen en succesvol zijn met duurzame inzet. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Tags : ,
Categorie : Achtergrond, Gezonder werken, Nieuws, Vitaliteit

0 reacties op Bewegen kan ook met je brein…

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .