Stelling
"Wie een ander gestrest vindt, moet eerst naar zichzelf kijken."
20
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken Bij nieuwe baan staat ontwikkeling bovenaan
Langer werken

Bij nieuwe baan staat ontwikkeling bovenaan

Ontwikkelingsmogelijkheden zijn voor veel werkzoekenden het belangrijkste als ze kijken naar een nieuwe werkgever. Nog niet één op elke tien sollicitanten let vooral op het salaris. Dit blijkt uit de Job Applicants Confidence Index van Page Group.

Bijna een kwart (23,7%) noemt het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden als een belangrijke reden om naar een andere baan of functie over te stappen. Nog eens 18 procent vindt de mogelijkheden voor persoonlijke en professionele groei belangrijk. Werkdruk en stress is voor weinig werknemers een reden om van baan te veranderen. Ook een slechte relatie met leidinggevenden of collega’s is, anders dan vaak gedacht, voor weinigen aanleiding om hun heil elders te zoeken.

Nieuwe uitdaging

“Ik realiseer me dat werk en salaris onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, maar op basis van de onderzoeksresultaten kunnen we er niet omheen dat mensen die op zoek zijn naar een nieuwe baan voor alles op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging,” stelt Joost Fortuin, Managing Director van PageGroup Nederland. Het onderzoek meet elk kwartaal de stemming onder de Europese beroepsbevolking.

Opleiding en ontwikkeling

Naast ontwikkelingsmogelijkheden kijken baanzoekers vooral naar de balans tussen werk en vrije tijd (11,1%) en maatschappelijk verantwoord ondernemen (13,8%). Salaris scoort met 8,7 procent vele malen lager als motivatie om naar een nieuwe werkgever op zoek te gaan. “De salarissen zitten in vrijwel alle sectoren weer in de lift. Nu mensen die zekerheid voelen en zich bewust zijn van hun positie op de arbeidsmarkt, willen ze zich vooral ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak”, verklaart managing director Fortuin de uitkomsten. “Organisaties die op zoek zijn naar nieuw talent zullen vanaf het eerste moment heel concrete opleidingsmogelijkheden moeten bieden en een helder ontwikkelingstraject op te stellen.”

MKB heeft eigen waarde

De uitkomsten van het onderzoek betekenen volgens Fortuin ook niet dat kleinere organisaties de slag om toptalent bij voorbaat verliezen. MKB-bedrijven kunnen op hun eigen manier ontwikkelingsmogelijkheden bieden. “Waar grote bedrijven wellicht meer salaris kunnen bieden en een beter opleidingspakket hebben, kunnen kleinere organisaties doorgaans meer zeggenschap en vrijheid bieden aan medewerkers om de eigen functie in te vullen en zich op die manier te ontwikkelen.”

Aantrekkingskracht optimaal benutten

Ook zijn kleinere bedrijven in het voordeel als het aankomt op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), vindt Fortuin. “Simpelweg omdat ze hun medewerkers er gemakkelijker bij kunnen betrekken en het op die manier sneller onderdeel kunnen maken van de algehele bedrijfscultuur. Bedrijven zullen waar hun kracht ook ligt, goed moeten kijken waar hun aantrekkingskracht ligt voor kandidaten en hoe ze die kracht optimaal kunnen benutten.”

Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .