Stelling
"Maak geen opleidingsplan, maar een inzetbaarheidsplan."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Competentiemanagement ‘De kracht van senioriteit’, wat is het en hoe gebruik je dat?
Competentiemanagement

‘De kracht van senioriteit’, wat is het en hoe gebruik je dat?

Veel bedrijven investeren niet meer in ouderen. Het stopt als medewerkers achter in de 40 of begin 50 zijn. Daarna loont het niet meer, denken de werkgevers. Het tegendeel is waar. Er schuilt juist veel kracht in senioriteit.

De kracht van senioriteit, wat is dat? Waaruit bestaat die meerwaarde, en misschien nog belangrijker: hoe ontstaat dat? Hoogleraar Beatrice van der Heijden hield er een key note over tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid vorig jaar. Haar motto is: je weet meer als je ouder bent, dus je kunt meer. Klinkt mooi, maar hoe gaat dat in zijn werk?

Toegevoegde waarde, op elke leeftijd

Volgens Van der Heijden moeten werknemers en werkgevers toe naar een situatie waarin we de toegevoegde waarde van werkenden, ongeacht hun leeftijd, zien. Belangrijk hierbij is dat organisaties steeds en uit zichzelf blijven kijken naar manieren om de oudere werknemer gezond en redelijk welvarend een aantrekkelijke en uitdagende functie te blijven bieden. Waarin hij en zij natuurlijk zo productief mogelijk blijft voor de organisatie. Kijk naar de mogelijkheden die de werknemer zelf (nog) heeft, en vergeet de snelle en voorgekookte oordelen zoals “wil niet, kan niet, mag niet”.

Doorleefde ervaringen

De kracht van senioriteit bestaat volgens Van der Heijden uit ervaringen die meer ‘doorleefd’ worden als je ouder wordt, als je meer hebt gewerkt en vaker in dezelfde situaties bent gekomen. “Je herkent die situaties sneller. En dat geeft je ook het vertrouwen dat je er wel uit zult komen.”

Coping-strategieën bij werkstress

De opgedane ervaringen versterken elkaar volgens Van der Heijden. “Zoals de coping-strategieën die ieder mens zich aanleert om beter met stress om te kunnen gaan. Die gebruik je als leidinggevende bijvoorbeeld als een medewerker plotseling met een ziek kind te maken krijgt op een dag dat er andere belangrijke taken te doen zijn. Je weet meer, je kunt betere oplossingen bedenken hoe daarmee om te gaan. Want je kunt mensen beter inschatten, je kunt sneller hun sterktes en zwaktes onderkennen, je kunt makkelijker schakelen tussen taken, makkelijker prioriteren.”

Grotere rol leidinggevenden

Beatrice ziet grote rol voor leidinggevenden om hun mensen langduriger inzetbaar te maken. “Ze moeten in dialoog gaan met hun mensen, niet alleen over het werk zelf, maar ook over hoe je functioneert als persoon. Heb je nog genoeg uitdaging in je functie, zijn er misschien aanpalende taken die je kunt oppikken.” Ze pleit voor een echte dialoog, ongeveer zoals het psychologisch arbeidscontract. “De vraag moet zijn: hebben bedrijf en medewerker elkaar nog wel genoeg te bieden?”

Meer informatie

Nog meer munitie nodig om uw collega’s en uw manager te overtuigen? Bekijk de video:

Tags : ,
Categorie : Competentiemanagement, Langer werken, Leiderschap, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op ‘De kracht van senioriteit’, wat is het en hoe gebruik je dat?

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .