Stelling
"Wie een ander gestrest vindt, moet eerst naar zichzelf kijken."
20
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken Door dialoog duurzaam inzetbaar worden
Langer werken

Door dialoog duurzaam inzetbaar worden

HRM’ers en leidinggevenden schatten in dat de helft van hun medewerkers duurzaam inzetbaar is. Er is dus veel ruimte voor verbetering. Beleids- en organisatiewetenschapper Cristel van de Ven legt uit welke factoren daaraan bijdragen.

Cristel van de Ven heeft onderzoek gedaan naar de belangrijkste factoren die ervoor zorgen dat mensen langdurig inzetbaar blijven. In deze podcast gaat zij in op zaken als vitaliteit, ontwikkelingsmogelijkheden en een voortdurende dialoog binnen de organisatie.

Containerbegrip uitgesplitst

“Duurzame inzetbaarheid is een containerbegrip”, zegt Van de Ven in gesprek met Glenn van der Burg van People Power. “Wij hebben dat uitgesplitst in drie factoren. Om duurzaam inzetbaar te zijn moeten mensen zorgen dat ze vitaal blijven, dat ze goed presteren in het hier en nu, dus dat ze hun huidige productiviteit op orde hebben. Daarnaast moeten zij zich ook nog eens blijven ontwikkelen en toewerken naar nieuwe banen, nieuwe rollen, naar nieuwe manieren van werken in hun eigen organisatie of misschien een volgende organisatie.”

Altijd rekening houden met duurzame inzetbaarheid

Dat is veel, erkent Van de Ven. “Het is iets waar je in je organisatie altijd rekening mee moet houden. Als je het hebt over het opleidingenbeleid, maar ook als het gaat over welke functies je gaat ontwikkelen: zijn deze interessant voor mensen en kunnen zij in die functies leren? Het heeft ook te maken met leiderschap. Het gaat eigenlijk over de vraag hoe je ervoor zorgt dat je tent lekker blijft draaien met mensen die met plezier naar hun werk komen en gaan en die mee willen doen met de organisatie.”

Luister hier naar het volledige interview met Cristel van de Ven

 

Meer over de dialoog voor duurzame inzet

Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid op 15 juni aanstaande krijgt u alle instrumenten om de medewerkers zelf aan de slag te laten gaan met duurzame inzetbaarheid. Lees het volledige programma en schrijf u in.

Categorie : Langer werken, Leiderschap, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .