Stelling
"HR moet voorop lopen in de strijd tegen digistress."
13
2
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Duurzaam inzetbaar in deze eeuw. Wat houdt dat in?
Anders werken

Duurzaam inzetbaar in deze eeuw. Wat houdt dat in?

U moet veel kunnen in deze 21e eeuw. De lijst met soft skills is bijna niet te overzien: contactueel en communicatief sterk, teamspeler, bruggenbouwer, pro-actief, gedreven, analytisch sterk, stressbestendig en sociaal vaardig. Om er zomaar een paar te noemen. Bestaan deze supermensen wel, en zo ja: hoe vind je ze?

De arbeidsmarkt verandert rap. Sommige beroepen zakken weg in de geschiedenis, zoals broodbezorgers, letterzetters en ijsdragers, andere specialiteiten raken snel in zwang. Zoals de werkgelukdeskundige. De werkgelukdeskundige is volgens de Nationale Beroepengids een adviseur, manager of staffunctionaris die zich richt op het vergroten van de geluksbeleving op de werkvloer. Hij of zij doet dit onder andere door het geven van workshops en (team-)coaching gericht op persoonlijk leiderschap en het geven van inspiratiesessies.

Deze vaardigheden moet u ontwikkelen

Soft skills zijn eigenschappen die iemands werkprestaties en carrièrevooruitzichten verhogen. In tegenstelling tot hard skills, die betrekking hebben op vakkennis en het vermogen van een individu om een bepaalde taak uit te voeren, zijn soft skills interpersoonlijk en breed toepasbaar. Daarmee zijn het echte vaardigheden van de 21e eeuw, met zijn snel wisselende functies in plaats van levenslange beroepen. Van mensen met een lagere vooropleiding vragen werkgevers vooral flexibiliteit, als afscheid nemen van die baan voor het leven (en een leven lang blijven leren). Hoger opgeleiden moeten vooral analytisch sterk en gedreven zijn. Prioriteren, communiceren, onderhandelen en werken in teamverband zijn gezochte competenties op alle niveaus.

En uw behoeften?

Velen hebben de mond vol over het belang van 21st century skills, maar passen die eigenlijk wel bij 21st century needs van mensen? Tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid bespreekt Aukje Nauta in haar keynote in welke mate de werkcontext van vandaag aansluit bij wat mensen willen en nodig hebben. En wat u kunt doen om die aansluiting (nog) beter te maken.

Nationaal Onderzoek

Daarbij presenteert ze recente onderzoeksresultaten van het Nationaal Onderzoek duurzame inzetbaarheid 2018 dat Factor Vijf samen met Vakmedianet uitvoerde onder ruim duizend HR-professionals. Hoe hoog staat het begrip dit jaar op de prioriteitenlijst bij organisaties? Is er duidelijke vooruitgang te melden op de vaardigheden en competenties die u duurzaam inzetbaar maken? Kunnen meer mensen hun werk zelfstandiger uitvoeren? Doen we nu echt meer aan opleiding en ontwikkeling? Hoe inzetbaar vinden we onszelf eigenlijk? Aukje Nauta brengt u op de hoogte tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op 31 mei aanstaande. Lees hier alles over het programma en de inschrijfmogelijkheden.

 Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling, Tools
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid