Stelling
"We denken veel te optimistisch over onze eigen inzetbaarheid."
46
18
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Gezonder werken Duurzaam snacken is nog niet zo makkelijk …
Gezonder werken

Duurzaam snacken is nog niet zo makkelijk …

.. maar het kan wel! Aandacht voor gezonder eten op het werk is de basis voor duurzamer doorgaan. Hoe kun je als werkgever gezond snacken op het werk stimuleren? De bedrijfskantine is wel wat gezonder geworden, maar hoe zit het vergaderingen en borrels? Kan je dan ook duurzaam snacken? Wageningen University & Research (WUR) onderzocht het.

De Schijf van Vijf heeft de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten onlangs verhoogd van 200 naar 250 gram. Veel mensen lukt het niet om deze consumptie te behalen. Hierdoor is de vraag gerezen hoe dit kan worden bevorderd.

Vergaderingen

Het onderzoek van de WUR richtte zich op 456 vergaderingen, waar in totaal 2746 mensen aan deelnamen. De locaties varieerden van overheidskantoren tot ziekenhuis De Gelderse Vallei in Ede. Volgens de onderzoekers, die samenwerkten met de groentesector en verschillende cateraars, zijn de resultaten verrassend te noemen.

Sandwich-formule werkt

‘‘Het blijkt dat bij het aanbieden van de traditionele koekjes samen met snackgroenten, mensen het koekje én de groenten eten. Mensen kiezen niet alleen het ongezonde, zeer calorierijke koekje, maar eten ook evenveel van de groenten als wanneer alleen groenten worden aangeboden’‘, vertelt de projectleider.

Blijf ze aanbieden!

Eerder onderzoek laat zien dat mensen de snacks die worden voorgeschoteld wel eten als de aandacht is afgeleid, of als ze zich gestresst voelen. ‘‘Ons advies is dan ook om vooral gezonde producten, zoals snackgroenten, aan te bieden op de werkvloer’‘, aldus de projectleider.

Gezond snacken bevorderen

Een ander opvallend resultaat is dat de consumptie van groenten toeneemt als er meer, en verschillender groenten worden aangeboden. Biedt u een rode snacktomaat samen met de snackkomkommer aan, dan eten de mensen er gemiddeld 74 gram van. Als hier gele tomaat en snackpaprika aan worden toegevoegd, stijgt de consumptie van ‘gezond groen’ naar 94 gram per persoon.

Tomaatje bij de koffie

Maar, let op: groentedips zoals guacamole verhogen de consumptie van snackgroenten niet, een individuele beker gevuld met de gezonde lekkernijen wel. Het maakt bovendien niet uit op welk tijdstip op de dag de groenten worden aangeboden. Het traditionele koekje bij de koffie wordt dus zonder problemen ingeruild voor een lekker tomaatje.

(Facto en Platform Over Het Nieuwe Werken)

Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .