Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
9
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home cases Duurzame inzet van het Leger beloond
cases

Duurzame inzet van het Leger beloond

Het Leger des Heils heeft de wisseltrofee “Kroontje op het Werk” gekregen. De charitatieve organisatie kreeg de trofee voor haar personeelsbeleid. Vooral de manier waarop vrijwilligers worden ingezet maakte indruk op Jelle Weever, directeur van WEEVER bouw en sloopwerken b.v. uit Kampen. Hij was vorig jaar de houder van de trofee voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Na een project waarbij Weever heeft samengewerkt met medewerkers en vrijwilligers van het Leger des Heils, is de idee bij Weever ontstaan dat het Leger des Heils mogelijk een goede kandidaat zou kunnen zijn om het Kroontje te ontvangen. “De respectvolle houding waarmee medewerkers vrijwilligers benaderen heeft indruk gemaakt,” vertelt Jelle Weever. Weever heeft gekozen voor het Leger des Heils nadat hij bij verschillende organisaties heeft rondgekeken. Met name de kernwaarden van het Leger spreken Weever aan, en de manier waarop vrijwilligers worden ingezet.

Elke dag het beste uit jezelf

John van Voorst, directeur bedrijfsvoering van Leger des Heils W&G Overijssel, voelt zich vereerd de trofee te mogen ontvangen. “Het is een blijk van waardering voor onze medewerkers die elke dag het beste uit zichzelf proberen te halen, soms op best lastige plekken in onze samenleving.” Niet alleen is de trofee een eer om te ontvangen, maar “tegelijkertijd is het een uitdaging om het nog beter te gaan doen”.

‘Niet vanzelfsprekend’

De trofee “Kroontje op het Werk” is een initiatief van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) voor organisaties die goed bezig zijn met duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Volgens Joke Storm-Bosch van het NPDI is het niet vanzelfsprekend dat werkgevers oog hebben voor het welzijn van medewerkers. “De balans tussen werk en privé is in de huidige tijd een belangrijk onderwerp. Werkgevers zouden werknemers de vraag moeten stellen: wat heb je nodig om hier te kunnen blijven werken?”

Familiewaarden

Storm vindt het bijzonder dat Weever, een bedrijf uit de “masculiene” bouwwereld, de wisseltrofee overdraagt aan het Leger des Heils. Misschien komen hier de familiewaarden van Weever dicht bij de kernwaarden van het Leger des Heils. Eerdere winnaars waren Carglass, de gemeente Bronckhorst en het schoonmaakbedrijf CSU Volgend jaar zal het Leger des Heils op zoek gaan naar een organisatie om de wisseltrofee aan over te dragen.

(Leger Des Heils)

Tags :
Categorie : cases, Gezonder werken, Nieuws

0 reacties op Duurzame inzet van het Leger beloond

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .