Stelling
"We denken veel te optimistisch over onze eigen inzetbaarheid."
46
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Duurzame inzet werkt, ook bij techneuten
Anders werken

Duurzame inzet werkt, ook bij techneuten

Hoe hou je goede technici binnen de poort? Volgens HR-managers in de technische branche is dat de grootste uitdaging voor de komende jaren. Dit blijkt uit de eerste editie van de ROVC TechBarometer.

Het borgen van technische kennis en kunde wordt gezien als grootse HR-uitdaging. Dat onderschrijft tweederde van de 1231 bevraagden. Want de technische sector kampt al jaren met een te lage instroom en een te hoge uitstroom van vakbekwame technici. Het gat tussen benodigde en beschikbare kennis is groot, zo constateren de onderzoekers.

Binnenhalen en binnenhouden

Naast het borgen van technische kennis en kunde wordt het selecteren van geschoold technisch personeel (15%) en vergrijzing/uitstroom (9%) als uitdaging genoemd. “Het is niet verrassend dat de thema’s waar HR zich de komende jaren mee bezig gaat houden hierop aansluiten”, stellen de onderzoekers. “Opleiding en ontwikkeling krijgen de hoogste prioriteit. Met 30 procent is dit het belangrijkste HR-thema voor de toekomst. Duurzame inzetbaarheid volgt met 12 procent op een tweede plek. Competentiemanagement komt daar direct achteraan, op de derde plaats.”

‘Zet in op duurzame inzetbaar’

John Huizing, algemeen directeur van ROVC: “Om de personele uitdagingen het hoofd te bieden, moeten HR-managers niet alleen oog hebben voor het binnenhalen van mensen met kennis. Ook het behouden en borgen ervan is essentieel. Alleen dan kun je als organisatie kwaliteit garanderen en een onderscheidende positie in de markt bekleden. Een sterke focus op duurzame inzetbaarheid helpt hierbij. Medewerkers die gezond, gemotiveerd, met plezier en productief werken, dragen bij aan de kwaliteit. Daarnaast voorkom je dat kennis te snel wegvloeit.”

Met is weten: De barometer

Meer weten? De ROVC TechBarometer kunt u gratis aanvragen op: www.rovc.nl/techbarometer. ROVC, opleider voor de technische branche, wil met dit rapport inzicht geven in onder meer de HR- en opleidingstrends binnen de techniek.

(PW De Gids)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsmarkt, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .