Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Een compliment doet wonderen …
Anders werken

Een compliment doet wonderen …

Een welgemeend compliment van de leidinggevende doet werknemers harder werken. Het kan 5 tot 7 procent meer productiviteit geven. Dat blijkt uit onderzoek van twee onderzoekers verbonden aan de Universiteit Maastricht en van de Erasmus Universiteit, waarover NRC heeft geschreven.

Voor het onderzoek werden driehonderd studenten aangetrokken, die als bijbaantje enquêtes moesten digitaliseren. In werkelijkheid waren ze proefkonijnen. Ze werden gesplitst in twee groepen. Het ene team studenten kreeg na afloop van een dag een handgeschreven kaartje met een bedankje, ondertekend door de directeur. In een andere groep kreeg alleen de best presterende werknemer zo’n kaartje. Beide teams presteerden daarna beter, ook het team waar alleen de beste een compliment kreeg.

Spontaan

Overal waar complimentjes worden uitgedeeld, werken mensen dus harder. Ook als je het zelf niet krijgt. Toch denkt onderzoeker Arjan Non van de Universiteit Maastricht niet dat het is aan te raden om willekeurig met complimentjes te strooien. “Ik zou niet iedere dag met een kaartje aankomen. Een beetje creativiteit is gewenst: van een letterlijk schouderklopje of een uitgesproken compliment, tot een flesje wijn. Het moet wel spontaan en onverwacht blijven.”

Oprecht compliment

Het is ook beter om slecht presterende werknemers niet te complimenteren, vindt Non. “Dat valt op. Zodra mensen het idee hebben dat een compliment niet oprecht is, wek je als werkgever de suggestie dat je alleen maar wilt dat er harder wordt gewerkt.”

Moeite

Het gaat om de gedachte achter het compliment, stelt Non. Zo kreeg een groep studenten in een vervolgstudie als bedankje extra geld boven op het salaris. Non: “Dat werkte alleen als het geld leuk werd gepresenteerd. Als duidelijk was: dit is persoonlijk, hier zit werk in.” Zo bleek extra geld met een kaartje effectiever. “Werknemers raken pas gemotiveerd als ze zien dat hun leidinggevende moeite doet.”

(PW De Gids)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid