Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
9
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Flexwerk geeft betere balans werk-privé
Anders werken

Flexwerk geeft betere balans werk-privé

Waarom zou je flexibeler willen werken? Om werk en privé beter te combineren. De helft van de Nederlandse werknemers geeft dit op als de belangrijkste reden waarom ze flexibel willen werken. Een op drie doet het om dichter bij huis te werken. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van aanbieder van flexibele werkplekken Regus. Het betekent minder stress, beter en gezonder werken.

De stijgende kosten van woon-werkverkeer (19%) en van het wonen in de stad (19%) zijn voor bijna 1 op elke vijf Nederlanders ook motieven om flexibel te werken. Wie vaker thuis of dichter bij huis kan werken, hoeft niet iedere dag naar de vaste werkplek te reizen. Dat scheelt tijd, fileleed en parkeerkosten.

Flexibeler bedrijf is slagvaardiger

Het zijn overigens niet alleen de werknemers die profiteren van het flexibel werken. Uit het onderzoek van Regus blijkt dat 58 procent van de Nederlandse bedrijven werken op afstand stimuleert om beter en sneller te kunnen reageren op veranderingen in de markt. Flexibel werken maakt snel uitbreiden of inkrimpen mogelijk, zowel in stoelen en bureaus als qua aanstellingen. Ook trekt ruimere mogelijkheden voor flexwerk meestal veel jonge talenten aan, die bereid zijn om enkele dagen per week verder te reizen.

De snelste groeiers doen het

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat Nederlanders geen wereldkampioen flexibel werken zijn. In Nederland werkt 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar juist vanaf verschillende plekken. Dat is te vergelijken met dat in Canada en de VS. Flexibel werken is in de opkomende economieën, zoals Mexico en Brazilië, veel populairder. Respectievelijk 64 en 60 procent werkt daar minimaal 2,5 dag vanaf een andere locatie dan het vaste kantoor.

(Over Het Nieuwe Werken)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .