Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Flexwerk geeft betere balans werk-privé
Anders werken

Flexwerk geeft betere balans werk-privé

Waarom zou je flexibeler willen werken? Om werk en privé beter te combineren. De helft van de Nederlandse werknemers geeft dit op als de belangrijkste reden waarom ze flexibel willen werken. Een op drie doet het om dichter bij huis te werken. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van aanbieder van flexibele werkplekken Regus. Het betekent minder stress, beter en gezonder werken.

De stijgende kosten van woon-werkverkeer (19%) en van het wonen in de stad (19%) zijn voor bijna 1 op elke vijf Nederlanders ook motieven om flexibel te werken. Wie vaker thuis of dichter bij huis kan werken, hoeft niet iedere dag naar de vaste werkplek te reizen. Dat scheelt tijd, fileleed en parkeerkosten.

Flexibeler bedrijf is slagvaardiger

Het zijn overigens niet alleen de werknemers die profiteren van het flexibel werken. Uit het onderzoek van Regus blijkt dat 58 procent van de Nederlandse bedrijven werken op afstand stimuleert om beter en sneller te kunnen reageren op veranderingen in de markt. Flexibel werken maakt snel uitbreiden of inkrimpen mogelijk, zowel in stoelen en bureaus als qua aanstellingen. Ook trekt ruimere mogelijkheden voor flexwerk meestal veel jonge talenten aan, die bereid zijn om enkele dagen per week verder te reizen.

De snelste groeiers doen het

Opvallende uitkomst van het onderzoek is dat Nederlanders geen wereldkampioen flexibel werken zijn. In Nederland werkt 45 procent van de zakelijke professionals minimaal de helft van de week niet vanaf een vast kantoor, maar juist vanaf verschillende plekken. Dat is te vergelijken met dat in Canada en de VS. Flexibel werken is in de opkomende economieën, zoals Mexico en Brazilië, veel populairder. Respectievelijk 64 en 60 procent werkt daar minimaal 2,5 dag vanaf een andere locatie dan het vaste kantoor.

(Over Het Nieuwe Werken)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid