Stelling
"Werk waar je ziek van wordt moet je direct opzeggen."
68
29
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken ‘Geef ons de ruimte om te dromen’
Anders werken

‘Geef ons de ruimte om te dromen’

Beoordelingsgesprekken en functioneringsgesprekken voegen niks toe aan je persoonlijke of professionele ontwikkeling. Dat vindt ruim een kwart (27%) van de Nederlandse werknemers, volgens het jaarlijkse HR-benchmarkonderzoek van Raet. Jong en oud zijn wel klaar met de traditionele ‘gesprekken’. Geef liever meer ruimte voor dromen..

Ook functioneringsgesprekken hebben hun beste tijd wel gehad. Bijna een kwart (24%) van de Nederlandse werknemers loopt er niet meer warm voor. Veel organisaties gebruiken deze gesprekken nog steeds wel als ontwikkelinstrument.,

Hulpmiddelen voor ontwikkeling

Uit het onderzoek blijkt ook dat ruim 10 procent helemaal niets doet aan de ontwikkeling van de eigen mensen. Veruit de meeste bedrijfsorganisaties doen er dus wel wat aan, maar dan gaat het meestal om functioneringsgesprekken (61%), opleidingen en trainingen (60%) en beoordelingsgesprekken (58%). De minst aangeboden hulpmiddelen zijn 360-graden feedback (12%), persoonlijkheidstesten (7%) en assessments (8%).

Standaardlijstjes

“Vaak worden er bij de ontwikkeling van medewerkers standaardlijstjes afgevinkt. Beoordelings- en functioneringsgesprekken zijn hier een goed voorbeeld van”, stelt Henk Jan van Commenee, productmanager talentmanagement bij Raet. “Deze gesprekken worden door alle betrokkenen nog vaak gezien als een ‘moetje’, in plaats van dat het bijdraagt aan de ontwikkeling van medewerkers.”

De behoefte aan deze traditionele ontwikkelhulpmiddelen neemt dan ook in rap tempo af, denkt Van Commenee. “De medewerker wil graag zelf de regie over zijn ontwikkeling. Dat zorgt ervoor dat personeel gemotiveerd is en betrokken raakt bij de eigen groei.”

‘Ruimte voor dromen’

Om dat te bereiken is het volgens Van Commenee erg belangrijk dat organisaties een goed verband leggen tussen de ontwikkelbehoeften van de medewerker en de snel veranderende eisen van de organisatie. “Want de verschillen hiertussen zijn vaak enorm. Geef medewerkers de kans om te dromen en faciliteer ze bij het uitvoeren hiervan, zonder top-down de organisatiewensen op te leggen.” Ook Quint Dozel claimde in zijn Expertinterview op deze website al ruimte voor dromen. Door medewerkers te laten dromen over werk waar ze echt blij van worden, kunnen ze zelf beter kijken hoe goed zij passen bij de organisatie waar ze nu werken.

(Persbericht Raet)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen, Talentontwikkeling
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .