Stelling
"Gezond personeel is belangrijker dan goed opgeleid personeel."
95
19
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Gratis gezondheidscheck medewerkers G4S
Gezonder werken

Gratis gezondheidscheck medewerkers G4S

Gezondheid is de basis voor duurzame inzetbaarheid. Daarom biedt beveiligingsfirma G4S al haar medewerkers een gezondheidscheck aan. Het project wordt samen met de Nationale BedrijvenCheck en een arts uitgevoerd.

Medewerkers die willen deelnemen aan het onderzoek, krijgen eerst een online vragenlijst met vragen over gezondheidsrisico’s zoals hart- en vaatziekten, bloeddruk, cholesterol, diabetes, obesitas, ademhalingsapparaat, stress en huidkanker.

Nationale BedrijvenCheck

Een onafhankelijke arts bekijkt de antwoorden en beslist of er aanleiding is om een afspraak op locatie te maken met een arts van de Nationale BedrijvenCheck. Als uit het onderzoek blijkt dat behandeling nodig is, wordt de medewerker doorverwezen naar de eigen huisarts of een specialist.

Strikt privé

Medewerkers die deelnemen ontvangen een uitgebreid rapport van de onderzoeksresultaten, met adviezen voor de verbetering van de gezondheid. Alle informatie die medewerkers verstrekken valt onder het medisch beroepsgeheim en blijft dus strikt privé.

Informatie op hoofdlijnen

G4S krijgt wel op hoofdlijnen inzicht in de algemene gezondheidsrisico’s die er per afdeling spelen. Zo kan het bedrijf haar vitaliteitsprogramma’s en -ondersteuning aanpassen aan de behoefte van de afdeling. De ene afdeling heeft wellicht meer mensen dan gemiddeld met rsi-klachten, terwijl op de andere afdeling juist mensen willen stoppen met roken.

Jaarlijkse check? OK

Driekwart van de medewerkers heeft meestal geen bezwaar tegen een periodieke gezondheidscontrole aangeboden door de werkgever. Zo bleek uit onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken (SZW) in 2013. Momenteel krijgt 20 procent die controle al jaarlijks aangeboden. Vooral lager opgeleiden staan open voor een jaarlijkse gezondheidscheck. Zij doen vaak lichamelijk zwaar werk en geven aan dat ze dit om gezondheidstechnische redenen niet tot hun AOW-leeftijd vol kunnen houden.

Ook inzetbaarheid nakijken, graag

Volgens het onderzoek van SZW voert de helft van de werknemers ook graag elk jaar een gesprek over de inzetbaarheid, waarin ook wordt bekeken of de werknemer nog voldoende fit is voor zijn of haar huidige werk.

Niet betalen voor fitness; wel voor hulp

Veel bedrijven bieden fietsplannen, aangepaste werktijden of kortingen op de sportschool aan om de gezondheid van werknemers te verbeteren. Een ruime meerderheid van de werknemers wil niet zelf betalen voor dergelijke faciliteiten. Wel is een kleine groep bereid om te betalen voor hulp bij afvallen, bedrijfssport of een cursus stoppen met roken.

Bron: Facto (aangevuld)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid