Stelling
"Opleidingen en congressen zijn geen personeelsuitjes."
55
3
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Hoe blijft u uit de werk-cul-de-sac?
Gezonder werken

Hoe blijft u uit de werk-cul-de-sac?

Wie boven de 35 jaar is, moet oppassen. Hij en zij gaat het werk (veel) minder leuk vinden. Prestatiedruk en de werk-privébalans zijn de grootste sfeerverpesters. Zo blijkt uit onderzoek van de Engelse tak van HR-dienstverlener Robert Half. Het effect lijkt onvermijdelijk, maar er is wat aan te doen.

De peiling onder 2000 Britse werknemers wijst uit dat één op de zes werknemers ouder dan 35 jaar ongelukkig is op het werk. Onder de 35 heeft minder dan de helft dat gevoel. Maar als het aantal werkjaren toeneemt, komt ook de vraag naar de zin van dit alles steeds prangender naar boven. Zoals bij 55-plussers, waar nog slechts 17 procent vreugde in zijn werk ziet. Ook andere onderzoeken wijzen die kant op. Zo liet recent onderzoek van de City & Guilds Group zien dat een derde van de 55-plussers zich niet gewaardeerd voelt, en 16 procent van hen geeft aan geen vrienden te hebben op kantoor.

Onvermijdelijk

De toenemende onvrede bij meer ervaren werknemers lijkt onvermijdelijk. Ofwel je hebt promotie gemaakt, maar de stress is zo genadeloos toegenomen dat je alleen nog maar een hekel kunt hebben aan je werk. Geldt voor een op elke drie 35-plussers. En wie geen succes heeft gehad in zijn functie blijft met het gevoel zitten dat hij of zij aan het onderpresteren is. Die onvermijdelijke onvrede wordt nog eens versterkt omdat de zoektocht naar de juiste balans tussen werk en privé met het klimmen der jaren steeds vaker gaat ten koste van zorg voor jezelf.

Waardering en aandacht

Gebrek aan waardering lijkt de sleutel om de werkvreugde bij de oudere werknemers op te peppen. Die waardering kan het management vooral laten blijken door meer aandacht. Phil Sheridan, Senior Managing Director at Robert Half UK denkt dan aan: regelmatige beoordelingsgesprekken, nieuwe ontwikkelmogelijkheden en opleidingen blijven aanbieden, en samen met de manager ambitieuze doelstellingen formuleren. Zeker de moeite waard volgens Sheridan, want werknemers vanaf 35 jaar hebben veel waardevolle werkervaringen opgedaan. Daar kunnen veel collega’s van profiteren, mits de oude rot behouden blijft voor de zaak. Geef hem of haar bij voorkeur iets uitdagends, waar hij zich goed in kan vastbijten.

Meer weten?

Hou medewerkers duurzaam inzetbaar – Inzet op Maat is hét vakevent over duurzame inzetbaarheid met de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties. Lees het hele programma en schrijf nu in voor maar 35 euro!Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid