Stelling
"Werkgeluk heeft niks te maken met blijdschap."
36
49
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Gezonder werken Hoe blijft u uit de werk-cul-de-sac?
Gezonder werken

Hoe blijft u uit de werk-cul-de-sac?

Wie boven de 35 jaar is, moet oppassen. Hij en zij gaat het werk (veel) minder leuk vinden. Prestatiedruk en de werk-privébalans zijn de grootste sfeerverpesters. Zo blijkt uit onderzoek van de Engelse tak van HR-dienstverlener Robert Half. Het effect lijkt onvermijdelijk, maar er is wat aan te doen.

De peiling onder 2000 Britse werknemers wijst uit dat één op de zes werknemers ouder dan 35 jaar ongelukkig is op het werk. Onder de 35 heeft minder dan de helft dat gevoel. Maar als het aantal werkjaren toeneemt, komt ook de vraag naar de zin van dit alles steeds prangender naar boven. Zoals bij 55-plussers, waar nog slechts 17 procent vreugde in zijn werk ziet. Ook andere onderzoeken wijzen die kant op. Zo liet recent onderzoek van de City & Guilds Group zien dat een derde van de 55-plussers zich niet gewaardeerd voelt, en 16 procent van hen geeft aan geen vrienden te hebben op kantoor.

Onvermijdelijk

De toenemende onvrede bij meer ervaren werknemers lijkt onvermijdelijk. Ofwel je hebt promotie gemaakt, maar de stress is zo genadeloos toegenomen dat je alleen nog maar een hekel kunt hebben aan je werk. Geldt voor een op elke drie 35-plussers. En wie geen succes heeft gehad in zijn functie blijft met het gevoel zitten dat hij of zij aan het onderpresteren is. Die onvermijdelijke onvrede wordt nog eens versterkt omdat de zoektocht naar de juiste balans tussen werk en privé met het klimmen der jaren steeds vaker gaat ten koste van zorg voor jezelf.

Waardering en aandacht

Gebrek aan waardering lijkt de sleutel om de werkvreugde bij de oudere werknemers op te peppen. Die waardering kan het management vooral laten blijken door meer aandacht. Phil Sheridan, Senior Managing Director at Robert Half UK denkt dan aan: regelmatige beoordelingsgesprekken, nieuwe ontwikkelmogelijkheden en opleidingen blijven aanbieden, en samen met de manager ambitieuze doelstellingen formuleren. Zeker de moeite waard volgens Sheridan, want werknemers vanaf 35 jaar hebben veel waardevolle werkervaringen opgedaan. Daar kunnen veel collega’s van profiteren, mits de oude rot behouden blijft voor de zaak. Geef hem of haar bij voorkeur iets uitdagends, waar hij zich goed in kan vastbijten.

Meer weten?

Hou medewerkers duurzaam inzetbaar – Inzet op Maat is hét vakevent over duurzame inzetbaarheid met de nieuwste trends, ontwikkelingen en innovaties. Lees het hele programma en schrijf nu in voor maar 35 euro!

Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .