Stelling
"Werk waar je ziek van wordt moet je direct opzeggen."
48
14
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken ‘Hoe flexibeler, hoe sneller weer aan het werk’
Anders werken

‘Hoe flexibeler, hoe sneller weer aan het werk’

Werknemers houden zich onvoldoende bezig met hun eigen inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Zij riskeren daarmee onnodig lang uitval bij ziekte of ontslag. Werkverbredende skills zijn nodig om de flexibele inzet van medewerkers te kunnen garanderen. Dit stellen Helma Schuldink en Marga Bouts, loopbaanadviseur en arbeidsdeskundige bij Margolin, onderdeel van Zorg van de Zaak Netwerk.

Het belang van duurzame inzetbaarheid groeit. Mensen blijven minder lang bij dezelfde werkgever en de AOW-leeftijd groeit gestaag door naar 70 jaar. Met name bij zwaar werk is de kans op vroegtijdig uitval hoog. Schuldink: “Duurzame inzetbaarheid is een verantwoordelijkheid van werknemers zelf. Werknemers richten zich op arbeidsvoorwaarden en spijkeren hun vakkennis bij, maar de ontwikkeling van vakoverstijgende vaardigheden is niet tot nauwelijks aan de orde.”

Eendimensionale inzetbaarheid

En dat is jammer, volgens Schuldink en Bouts. Want deze wat zij noemen ‘eendimensionale inzetbaarheid van werknemers’ vertraagt volgens hen hun re-integratie op de arbeidsmarkt. Werknemers kunnen hun specifieke kennis niet elders inzetten en voelen zich daardoor onzeker. Het kennishiaat veroorzaakt hogere uitval en langdurige werkloosheid, omdat werknemers te weinig flexibel zijn en onvoorbereid op een andere omgeving. Bouts: “Werknemers moeten zich meer bewust zijn van hun eigen inzetbaarheid. Zij moeten levenslang blijven leren, al is het maar twee uur per week.”

Vast onderwerp in gesprekscyclus

Volgens Schuldink en Bouts ligt er ook een taak voor de werkgever. “Employability moet standaard worden opgenomen in het periodieke functionerings- of ontwikkelgesprek. Grote organisaties ‑ waarbinnen eerste spoor re-integratie makkelijk toepasbaar is ‑ profiteren van de multifunctionele inzetbaarheid en kleinere werkgevers, waar eerder een tweede spoortraject voor een werknemer wordt opgestart blijven niet onnodig lang met een medewerker zitten die niet meer in staat is specifieke werkzaamheden uit te voeren”, aldus Schuldink.

(Persbericht Margolin, Zorg van de Zaak Netwerk)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Gezonder werken, Nieuws, Vitaliteit
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .