Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer doorwerken Hoe ga je duurzaam verder na een sabbatical?
Langer doorwerken

Hoe ga je duurzaam verder na een sabbatical?

Stel: je bent er wat maanden uit geweest, misschien wel een jaar. Je bent ‘lekker’ weg geweest op wereldreis, je hebt gemediteerd, gezwommen met dolfijnen, geschilderd, ontslakt, voor de familie gezorgd, vrijwilligerswerk gedaan waar dat echt nodig was. En dan nadert die datum waarop je had afgesproken om weer aan het werk te gaan. Maar die overstap is wel wat groot, lijkt je. Hoe kan je zo vloeiend mogelijk weer aan de hectiek van het werk wennen zonder afgebrand aan de kant te staan na enkele weken?

Wie langere tijd niet aan het werk is geweest, heeft vaak een andere manier gevonden om de dag te beginnen en om de rest van zijn dag in te delen. Je bent gewend om alles veel rustiger aan te doen, in je eigen tempo, je plant veel minder vooruit meestal, en je bent gewend geraakt aan andere prioriteiten dan hectische collega’s om je heen die van alles tegelijk willen.

Koudwatervrees

De gedachte dat je binnenkort de heksenketel van het professionele leven weer in moet stappen, kan mensen aan het eind van een sabbatical behoorlijk nerveus maken. Natuurlijk is het leuk om de collega’s weer te ontmoeten en om weer met elkaar aan de slag te gaan. Maar veel verlofgangers vragen zich toch af of, en zo ja hoe snel en gemakkelijk ze weer kunnen meedoen, of ze weer zullen wennen aan het vroege opstaan, naar je werk gaan in de file of de volle treincoupé, hoeveel er is veranderd, hoe snel je de oude vaardigheden weer oppakt, en hoe geduldig de collega’s zullen zijn als je een onnozele fout maakt. En hoe kreeg je het voor elkaar om vroeger tijd over te houden voor sport en vrienden met die drukke werkdagen?

3 tips om het echt anders te doen…

Simon Lance, Managing Director van Hays in China heeft drie tips verzameld die de overgang van verlof naar werk eenvoudiger kunnen maken.

1} Doe het net wat anders.

Veel mensen ontdekken iets bij zichzelf tijdens een sabbatical. Hoe ze prettiger kunnen leven, waar ze veel energie van krijgen, blij van worden, beter eten en slapen, hoe ze hun tijd beter kunnen indelen. Wat het ook is, probeer om de grootste energiegever(s) vast te houden. Veel mensen lijden aan slaaptekort tijdens een druk werkend bestaan. Lance geeft terugkeerders daarom de tip om twee weken voordat je weer aan het werk gaat, vroeger op te staan (en dus ook eerder naar bed te gaan), en om de meestal langere tijd in de ochtend goed te benutten. De overgang naar het werkende leven is dan niet meer zo groot. Misschien heb je ontdekt dat sporten of mediteren ’s avonds veel rust geeft? Of dat zelf koken en vrienden ontmoeten je oppept? Deel dan je werktijd wat anders in, zodat je daar tijd voor houdt. Dit geeft je ook het plezierige gevoel dat de pauze in je loopbaan zin heeft gehad.

2} Hou contact.

Deze tip is eigenlijk vooral bedoeld voor mensen die binnenkort met sabbatical (willen) gaan, of er midden in zitten. Contact houden met het werk wil niet zeggen: halve dagen aan de smartphone om alsnog zaken te regelen. Maar je wilt ook niet de eerste maand na terugkeer je afvragen: hoe zat dat ook alweer en waar gaat dat eigenlijk over omdat je er echt he-le-maal uit bent geweest, in een ander leven dat zich in een Ashram of de binnenlanden van Papoea afspeelde. Plan dus een paar momenten, vooral in de laatste maand van je sabbatical waarop je je door goede collega’s laat bijpraten over de zaken en het bedrijf. Dat kan via updates per mail of op Facebook of Twitter, door zelf Google Nieuwsalerts in te stellen, of door een paar ontmoetingen te plannen in de kantine.

3} Oefenen baart de kunst.

Behalve het contact met de collega’s en de dagindeling is het ook slim om in de laatste weken voor je terugkeer wat dagelijkse werkzaamheden te oefenen. Dat hoeven geen uitgebreide rollenspelen te zijn. Maar wie een verkopende of marketingfunctie heeft, kan een paar verkoop(bevorderende) gesprekken oefenen met een collega. Het management heeft een voortgangsgesprek met een nieuwe collega, of oefent een sollicitatiegesprek. Het mooiste is natuurlijk als je daarbij een paar nieuw ontdekte vaardigheden of varianten in je manier van werken kunt gebruiken. Beter luisteren bijvoorbeeld. Of beter ademhalen tijdens een spannend gesprek. Het geeft je meer zelfvertrouwen als je echt weer achter het bureau gaat zitten.

Tags :
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws, Vitaliteit
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .