Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
9
46
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Hoe hou je het langer vol in een fysiek zwaar beroep?
Anders werken

Hoe hou je het langer vol in een fysiek zwaar beroep?

Sligro laat op woensdag 15 april in haar nieuwe zelfbedieningsgroothandel in Eindhoven zien hoe het personeel duurzaam inzetbaar blijft. Dit gebeurt in het kader van ‘Pay it Forward’, een initiatief van het ministerie van Sociale Zaken om kennis over duurzamer inzet uit te wisselen.

Vooral opleiden van werknemers is volgens de groothandel van belang voor duurzamer inzet. Sligro heeft hiertoe een speciale opleiding ‘Professioneel Medewerker Groothandel’ opgezet. De opleiding geeft veel aandacht aan fysieke arbeid en aan het ontwikkelen van commerciële vaardigheden. De opleiding wordt continu herhaald, met onder meer een jaarlijkse ‘borgingsopdracht’, waarbij medewerkers hun fysieke en commerciële vaardigheden kunnen testen en aanscherpen. Coaches ondersteunen hun collega’s hierbij tijdens de opleiding.

Zinvolle Inzetbaarheid

Sligro heeft aandacht voor duurzame inzet vanuit de overtuiging dat medewerkers het werk langer volhouden door te investeren in elkaar. Zelf noemt de groothandel dit ‘Zinvolle Inzetbaarheid’. Sligro heeft relatief veel medewerkers die al dertig tot veertig jaar binnen het bedrijf werken. Ook zijn er relatief veel oude werknemers.

Tijdens de manifestatie bij Sligro in Eindhoven kunnen de bezoekers zelf ervaren hoe het coachingstraject werkt. Werknemers leggen uit hoe ze werken en wat ze binnen het bedrijf hebben bereikt. Ook is er gelegenheid om ervaringen, ideeën en vragen uit te wisselen. Sligro Food Group hield op 16 oktober 2014 een bijeenkomst over duurzame inzetbaarheid en fysiek belastend werk in Veghel.

Meer informatie

U kunt zich niet meer aanmelden voor de manifestatie bij Sligro in Eindhoven. Op de hoogte blijven van andere bijeenkomsten van het Netwerk duurzaam fysiek werk kan door hier te klikken. Pay it Forward is een initiatief waarbij werkgevers kostenloos hun kennis en ervaring op duurzame inzetbaarheid doorgeven.

Tags : , , ,
Categorie : Anders werken, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Hoe hou je het langer vol in een fysiek zwaar beroep?

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .