Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
9
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Achtergrond In drie stappen een duurzame manager worden
Achtergrond

In drie stappen een duurzame manager worden

De leidinggevende van de toekomst is een duurzame manager. Wie dat wil worden, hoeft zich niet door abstracte theorieën heen te worstelen. Goed blijven letten op drie aspecten van de bedrijfsvoering is voldoende.

1. Ontwikkel een visie op duurzaam

De eerste pijler van duurzaam management is leiderschap. Dat kan komen van een academische graad, bachelor of nog liever master, professor, onderzoeker of ‘slechts’ een leraar. Maar je kunt ook geestelijk leider worden, zoals een rabbi, imam, een priester of een moderne voorganger in het geestelijk leven: een artiest, regisseur, of journalist. Belangrijk is dat je wat te zeggen hebt over de wetenschappelijke en de morele aspecten van duurzaamheid in de komende 10 tot 30 jaar. Een visie op duurzaamheid ontwikkelen is essentieel.

2. Dagelijks duurzamer worden

De tweede pijler van duurzaam leiderschap is beleid. Duurzame leiders hebben aandacht voor de regels, wetten, voorschriften en gebruiken op de relevante markten. Ze letten op de beleidsmakers die hen kunnen helpen bij het realiseren van het uiteindelijke doel: slechte regels en beleid vervangen door goed beleid en goede regels. Waarbij ‘goed’ natuurlijk vertaald moet worden als: duurzamer, meer gericht op profijt en continuïteit op de langere termijn. Dat beleid moet niet alleen worden beïnvloed bij regeringen, instellingen bij de EU en de VN, en lokale overheden. Steeds vaker gaat het om het beleid bij grote bedrijven en overheidsinstellingen. Vaak zijn het kleine, dagelijkse beslissingen die stapsgewijs moeten veranderen in duurzamer richting.

3. Los duurzame problemen op

Dan moeten ook duurzame leiders natuurlijk letten op het zakendoen zelf. Binnen de bestaande mogelijkheden proberen ze financieel gezonde ondernemingen op te zetten die zelf oplossingen bieden voor sociale en maatschappelijke problemen. Zoals afval, en werkgelegenheid voor arbeidsgehandicapten. In de afgelopen 20 jaar is het denken over dergelijke onderwerpen ontwikkeld van kostenpost naar business model waar geld aan te verdienen valt. Tenminste, als je het op een maatschappelijk aanvaardbare manier oplost.

(Greenbiz.com, 1 mei 2015)

Tags : ,
Categorie : Achtergrond, Leiderschap, Nieuws

0 reacties op In drie stappen een duurzame manager worden

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .