Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Inzetbaarheid is een goed gevulde rugzak
Anders werken

Inzetbaarheid is een goed gevulde rugzak

Hoe gaat Achmea om met actuele HR-kwesties als vergrijzing, het opschuiven van de AOW-leeftijd, flexibilisering van de arbeidsmarkt, kennis en ervaring die steeds sneller veroudert, en de gevolgen van de digitalisering voor het werk en het aantal werknemers?

Elly Ploumen is Group HR Directeur bij Achmea. Ze houdt een key note over duurzame inzetbaarheid tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, aanstaande donderdag 23 juni aanstaande. We vroegen haar wat ze gaat vertellen over inzetbaarheid bij het financiële concern.

Op welke thema’s ga je de nadruk leggen in de keynote tijdens het congres?

We ontwikkelen een brede visie op duurzame inzetbaarheid vanuit vier domeinen: leren en ontwikkelen, vitaliteit en gezondheid, loopbaan en mobiliteit en organisatie en werk. Belangrijk is nu de verandering in de arbeidsrelatie: van de klassieke carrière bij een bedrijf naar een brede inzetbaarheid vanuit je eigen capaciteiten. Werknemers hebben daar zelf een verantwoordelijkheid in, om steeds te blijven werken aan hun waarde op de arbeidsmarkt, niet alleen bij dreigend ontslag en re-organisatie. Achmea vindt dat het als werkgever moet zorgen dat ieders rugzak goed gevuld is met vakmanschap en competenties waar je op de arbeidsmarkt wat aan hebt. We kunnen de vraag van de markt niet beïnvloeden, maar wat onze mensen te bieden hebben wel.

Hoe krijg je de mensen zo ver dat ze zelf meer verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen loopbaan?

Nog belangrijker dan allerlei leuke instrumenten bedenken (en dat is leuk!), is het denk ik om te zorgen dat ze kunnen werken. Dat betekent: nadenken over de beste volgorde waarin je duurzame inzet op het netvlies krijgt bij zo veel mogelijk mensen. Ik wil in mijn keynote op het Congres  aangeven welke instrumenten bij ons hebben gewerkt, en welke belemmeringen we zijn tegengekomen tegen effectief gebruik. Zoals de traditionele opvatting over een loopbaan, en een sociaal plan met een vertrekregeling waardoor mensen wachten tot ze een zak met geld ontvangen terwijl je wilt dat ze preventief van werk-naar-werk gaan.

Werkt Achmea vanuit een vooraf uitgewerkt plan toe naar duurzame inzetbaarheid?

Nee, er is geen groot, vooropgezet en overkoepelend plan voor duurzame inzet bij ons. Het beste is: gaandeweg kijken wat goed en minder goed werkt, daarvan leren en de aanpak al doende bijstellen. Ik ben erg benieuwd naar aanvullingen vanuit de zaal, die zijn van harte welkom!

Hoe het zit bij Achmea…

Hoe Achmea de rugzak van zo veel mogelijk werknemers vult, hoe het belang van inzetbaarheid op het netvlies blijft, welke instrumenten werken en onder welke voorwaarden, u hoort het allemaal tijdens de keynote van Elly Ploumen op het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 23 juni aanstaande. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws

0 reacties op Inzetbaarheid is een goed gevulde rugzak

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .