Stelling
"Wie een ander gestrest vindt, moet eerst naar zichzelf kijken."
20
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Achtergrond Laat het glas liever halfvol zijn!
Achtergrond

Laat het glas liever halfvol zijn!

Het jaarlijkse beoordelingsgesprek is echt passé. Maar hoe moet dat anders, vraagt Janneke Schenning, blogger op HRbase, zich af. Vertel liever voortdurend hoe het gaat, en laten mensen zich zo veel mogelijk concentreren op hun sterke punten. Dat motiveert beter, geeft meer bevlogenheid en dat werkt een stuk(je) duurzamer.

Managementbladen, kranten en blogs staan vol met berichten die de afschaffing van de traditionele manier van beoordelen prediken. De sleutel tot succes is volgens haar constante feedback stimuleren. “De traditionele manier van beoordelen wordt als omslachtig, niet effectief en funest voor motivatie gezien. Bovendien heeft de nieuwste generatie er geen boodschap aan”, aldus Janneke Schenning.

Gemotiveerd is bevlogen

Onderzoek van de universiteit van Tilburg wijst uit dat concentreren op sterke punten leidt tot meer bevlogenheid, minder ziekteverzuim, betere prestaties en meer ontwikkeling. Maar ook Quint Dozel pleit in zijn bijdrage aan de Expertserie op deze website voor blijven dromen over werk waar je echt blij van wordt. Dat maakt het belangrijk om te kijken hoe u het geven van feedback inricht, zodat het stimulerend werkt, energie geeft en dus meer rendement oplevert. Goed en constructief feedback geven waarbij de nadruk ligt op het uitbouwen van sterktes. Dat kan worden geleerd.

Continue feedback

Continue feedback stimuleren in de organisatie is vele malen interessanter dan dat ene moment aan het einde van het jaar, betoogt Schenning. Uit onderzoek van Schouten & Nelissen blijkt dat slechts 10 procent van de medewerkers actief vraagt om feedback van de leidinggevende. Jammer, want juist feedback en eigen regie zorgen voor goede professionele ontwikkeling. Genoeg redenen dus om hier actief op in te zetten.

Hoe vaak ‘doet’ u het?

Wat kunt u doen? Schenning geeft een paar tips. “Het begint met bewustwording in de organisatie van de huidige stand van zaken. Start eens een mini-onderzoekje. Stel een aantal vragen: Hoeveel feedback heeft u van collega’s gekregen de afgelopen week? Hoeveel van de leidinggevende? Waren dat complimenten of kritische noten? Hoeveel feedback heeft u zelf gegeven, van welke aard en aan wie? Dit helpt om de stand van zaken vast te stellen en bewustwording te creëren .

Een ruime blik vertelt meer..

Is de conclusie dat het wel wat meer mag zijn, dan zijn er tal van mogelijkheden.”Er is genoeg keuze in 360° feedbackinstrumenten. Werk eens met feedbackspellen of experimenteer met nieuwe feedbacksystemen. Zo zijn er verschillende feedback-apps op de markt waarmee snel en doeltreffend feedback kan worden gegeven.

Zijn we er dan? Zeker niet. Nog belangrijker dan continue feedback is werken aan de wijze waarop feedback wordt gehanteerd. De Brauw Blackstone hanteert bijvoorbeeld de feedbackmaand. Past dat u?

(Platform Over Personeelsplanning)

Tags : , , , ,
Categorie : Achtergrond, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Laat het glas liever halfvol zijn!

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .