Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
9
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!
Anders werken

Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!

Werkgevers zoeken nog steeds werknemers die zich voor langere tijd aan hun organisatie willen binden. Bij familiebedrijven blijkt deze loyaliteit het hoogste te zijn. Wat niet vreemd is omdat de directie het goede voorbeeld geeft. Kan een door managers en steeds wisselende eigenaren geleide organisatie dezelfde toewijding van haar medewerkers verlangen?

Het gouden horloge voor een leven werken is vervangen door een goudkleurige smartphone die met een beetje geluk 2 jaar meegaat. Arbeidscontracten zijn vluchtig geworden. Onbepaalde tijd contracten zijn schaarser dan jubilea van 10 jaar.

Waarde is overdracht van kennis

Waarom zou je de loyaliteit van een medewerker niet uitdrukken in overgedragen kennis (of productie) in plaats van in arbeidsjaren? Mensen maken nog steeds het verschil in een organisatie. Niet alleen vanwege hun toewijding maar zeker ook door de toegevoegde waarde die zij leveren.

Wederzijds profijt

Loyaliteit is veranderd van een eenrichtingsstraat in een digitale snelweg. Zowel de werkgever als de werknemer bekijkt waar men behoefte aan heeft en welke vergoeding hier tegenover staat. Of dit resulteert in een interim, tijdelijk of vast arbeidscontract zegt niets over de loyaliteit maar alles over de behoefte. Van beide partijen.

It’s the kennis, stupid!

De manager/organisatie die de behoefte aan kennis in plaats van de behoefte aan mensen als uitgangspunt neemt, kan het hoogste rendement uit recruitment halen. Het is aan de recruiter om de mensen te vinden die deze kennis leveren. Dat is loyaliteit anno 2015.

(HR-Base, Wim van den Nobelen)

Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Blog, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .