Stelling
"Maak geen opleidingsplan, maar een inzetbaarheidsplan."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!
Anders werken

Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!

Werkgevers zoeken nog steeds werknemers die zich voor langere tijd aan hun organisatie willen binden. Bij familiebedrijven blijkt deze loyaliteit het hoogste te zijn. Wat niet vreemd is omdat de directie het goede voorbeeld geeft. Kan een door managers en steeds wisselende eigenaren geleide organisatie dezelfde toewijding van haar medewerkers verlangen?

Het gouden horloge voor een leven werken is vervangen door een goudkleurige smartphone die met een beetje geluk 2 jaar meegaat. Arbeidscontracten zijn vluchtig geworden. Onbepaalde tijd contracten zijn schaarser dan jubilea van 10 jaar.

Waarde is overdracht van kennis

Waarom zou je de loyaliteit van een medewerker niet uitdrukken in overgedragen kennis (of productie) in plaats van in arbeidsjaren? Mensen maken nog steeds het verschil in een organisatie. Niet alleen vanwege hun toewijding maar zeker ook door de toegevoegde waarde die zij leveren.

Wederzijds profijt

Loyaliteit is veranderd van een eenrichtingsstraat in een digitale snelweg. Zowel de werkgever als de werknemer bekijkt waar men behoefte aan heeft en welke vergoeding hier tegenover staat. Of dit resulteert in een interim, tijdelijk of vast arbeidscontract zegt niets over de loyaliteit maar alles over de behoefte. Van beide partijen.

It’s the kennis, stupid!

De manager/organisatie die de behoefte aan kennis in plaats van de behoefte aan mensen als uitgangspunt neemt, kan het hoogste rendement uit recruitment halen. Het is aan de recruiter om de mensen te vinden die deze kennis leveren. Dat is loyaliteit anno 2015.

(HR-Base, Wim van den Nobelen)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Blog, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op Loyaliteit? Gouden smartwatch bij 2 jaar verblijf!

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .