Stelling
"Werk waar je ziek van wordt moet je direct opzeggen."
68
29
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Met zelfsturing echt anders aan het werk?
Anders werken

Met zelfsturing echt anders aan het werk?

Het werkrooster, wie wat doet, welke middelen we gebruiken (en wat niet), de vrije dagen: het liefst regel je dat alles onderling. Zeker jongere werknemers werken het liefst zo. Maar organisaties kunnen hun mensen natuurlijk niet zomaar onderdompelen in deze zelfsturende manier van werken, met de boodschap: zoek het zelf maar uit! Er komt wat kijken bij zelfsturing, en het is ook niet voor iedereen de beste oplossing. Maar het kan wel.

Binnen zelfsturende teams regelen de teamleden zelf de managementtaken, en in goed onderling overleg. Voor dat goede, harmonieuze overleg is wel wat nodig: goede informatie. Die voor iedereen in gelijke mate beschikbaar is. Dus geen achterkamertjespolitiek, maar alles in volledige openheid en transparantie. De planningen moeten overzichtelijk zijn, en voor iedereen direct beschikbaar. Een groeps-app op het mobiele apparaat kan daarbij helpen.

Een bepaald type mens

Ook moet je een bepaald type mens zijn om goed te kunnen functioneren in zelfsturende teams. Het vraagt om meer eigen initiatief, flexibiliteit en het vermogen om samen conflict vaardig te zijn. Een balans tussen voldoende coöperatief en assertief zijn. De teamleden moeten goed op elkaar zijn ingespeeld, in zekere zin ook ‘aan elkaar zijn gewaagd’. Zodra enkele leden de anderen gaan overheersen, is de teamgeest weg.

Een plan is nodig

Wie als organisatie(deel) dus zelfsturend wil gaan werken, heeft een plan nodig. Gebaseerd op een goede analyse van het werk, en de mensen-soort die het moet uitvoeren. Hoe zit het met de soft skills van iedereen? Wie is geschikt, wie minder, en hoe vangen we deze mensen op? Spijkeren we ze bij, of laten we ze ander werk doen?

Maak nu een plan‑afspraak!

Tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 15 juni aanstaande kunt u dat plan op maat van uw eigen organisatie maken, met de KoersKaart “Werken aan ondernemende mensen”. U maakt het plan zelf, in overleg met andere congresdeelnemers die dezelfde vraagstukken hebben als u. De KoersKaart gaat uit van de gedachte: voor de toekomst is één competentie van belang: leren leren. Sietse Rauwerdink, die aan de wieg stond van de methode legt uit wat dat betekent: “Je leert om ervaringen op te doen van gelijkgestemden, mensen die met dezelfde of vergelijkbare vraagstukken te maken hebben. Tegelijk vertel je ook zelf over jouw ideeën en oplossingen voor concrete vraagstukken waar anderen mee worstelen.” Organisatiepsycholoog Astrid van Hest begeleidt u daarbij. Ze heeft veel ervaring opgedaan met ontwikkeltrajecten rond persoonlijk ondernemerschap. Lees het volledige programma en schrijf u in.

Tags :
Categorie : Anders werken, Nieuws
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .