Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Millennial let op zingeving en ontwikkeling
Anders werken

Millennial let op zingeving en ontwikkeling

Macht of geld staan niet bovenaan het verlanglijstje als het gaat om carrière bij de millennials. Wat willen ze vooral in hun werk? Zingeving! Een positieve bijdrage leveren. En zichzelf ontwikkelen.

Ruim een kwart van de Nederlandse millennials noemt dat als belangrijkste prioriteiten in zijn carrière. Dit blijkt uit wereldwijd onderzoek van ManpowerGroup. Hierna komen goed samenwerken (24 procent) en dan pas het verdienen van veel geld (14 procent).

Wij doen liever goed?

De Nederlandse millennials wijken in dit opzicht af van hun leeftijdsgenoten wereldwijd. Uit het onderzoek blijkt namelijk dat wereldwijd 23 procent van de millennials een hoog salaris als de hoogste prioriteit ziet. “We zien al een tijd een verschuiving dat zingeving en werkomgeving van een baan veel belangrijker wordt dan voorheen”, zo licht José Brenninkmeijer van ManpowerGroup Nederland, toe. “In Nederland blijkt ‘goed willen doen’ een nog snellere vlucht te nemen dan het internationale gemiddelde.”

Geen zin in managen

Verder blijkt dat leidinggeven niet meer de belangrijkste ambitie in een carrière is van de millennial. “Ontwikkelen in de breedte krijgt steeds meer prioriteit. Hogerop komen betekent meer dan alleen leidinggevende functies met meer verantwoordelijkheid vervullen”, aldus Brenninkmeijer.

Ontwikkelen vaardigheden belangrijk

Millennials richten zich meer op het ontwikkelen van hun eigen vaardigheden dan op het managen en leiden van anderen. Twee van elke drie Nederlandse millennials focust zich op het ontwikkelen van baangerelateerde vaardigheden en technologische vaardigheden, stellen de onderzoekers. “Vooral persoonlijke vaardigheden, zoals samenwerken en communicatie, krijgen met 37 procent veel aandacht. Slechts een derde heeft vaardigheden op het gebied van leiderschap en management als voornaamste focus. Kennelijk wordt leidinggeven niet meer gezien als de beste weg naar carrièrezekerheid. Millennials, die bezig zijn aan een ultralange carrièremarathon, willen op andere manieren waarde toevoegen.”

Betere manager dan eigen manager

Opvallend is dat de Nederlandse millennial die minder hecht aan managementfuncties wel van mening is dat hij of zij beter kan managen dan zijn eigen manager. Zo vindt 67 procent dat hij goed is in luisteren, terwijl maar 48 procent aangeeft dat de manager hier goed in is.

Sociale vaardigheden zijn belangrijk

Hetzelfde geldt voor het geven van feedback (64 procent van de millennials, versus 42 procent van de managers) en motiveren (43 procent, versus 35 procent). “Het ontwikkelen van sociale vaardigheden is een belangrijk aspect in de veranderende arbeidsmarkt”, aldus ManPower. “De inhoud van een baan kan, zeker in deze tijd, elk moment veranderen, maar sociale vaardigheden blijven van groot belang. Ook in niet-leidinggevende posities.”

(Platform Over Het Nieuwe Werken)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws

0 reacties op Millennial let op zingeving en ontwikkeling

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .