Stelling
"We denken veel te optimistisch over onze eigen inzetbaarheid."
46
18
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Millennial wil baas blijven over eigen tijd
Anders werken

Millennial wil baas blijven over eigen tijd

Millennials, werknemers van 18 tot 35 jaar, werken het beste als ze zo veel mogelijk vrijheid hebben en flexibel kunnen werken. Ze willen beoordeeld worden op resultaat, niet op aanwezigheid. Maar ze willen ook graag samenwerken: van elkaar leren én gezamenlijk werken bevordert het werkplezier. Dat blijkt uit het World of Work onderzoek van Monsterboard onder 4114 werknemers in Europa.

De millennials zijn op zoek naar een betere balans tussen werk en vrije tijd. Ze willen hun uren flexibel indelen en de vrijheid hebben om thuis te werken als daar behoefte aan is. Gian Zandonà, managing director van Monsterboard: “Sommige werkgevers zijn nog altijd wat huiverig als het gaat om flexibel werken en Het Nieuwe Werken.”

‘Flexibiliteit niet verbieden’

Zij vindt dat jammer want “de motivatie en loyaliteit van jonge medewerkers kan ontzettend toenemen als je aan hun wensen tegemoet komt. Flexibiliteit helemaal verbieden kan er juist voor zorgen dan medewerkers op zoek gaan naar een baan bij een bedrijf die flexibel werken wél stimuleert. Als werkgevers wél open staan voor flexibele werkuren, kunnen ze dit gebruiken als pullfactor. Ze doen er bijvoorbeeld goed aan het prominent te benoemen in een vacaturetekst.”

Weinig reistijd en thuiswerken

Millennials hechten, naast een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden, ook aan een werkplek die dicht bij de woonplaats is zodat de reistijd beperkt blijft. Millennials willen in de toekomst minder kunnen werken, bijvoorbeeld als er kinderen komen. En natuurlijk worden ook reisjes en uitjes met collega’s zeer gewaardeerd.

Balans blijven zoeken

Zandonà: “Het is echt niet zo dat jonge medewerkers nooit meer op kantoor willen komen. Ze willen alleen de mogelijkheid om naast hun werk ook het thuisfront en hun sociale omgeving voldoende aandacht te geven. En dan komt het hen soms beter uit om ‘s avonds te werken, of in het weekend.”

Goede afspraken, vele voordelen

Zandonà beseft dat dit alles niet vanzelf gaat: “Je moet natuurlijk wel goede afspraken maken, de juiste tools bieden en zorgen dat er ook momenten zijn dat iedereen elkaar ziet. Flexibiliteit biedt dan voor zowel werknemer als werkgever veel voordelen. De werknemer is gemotiveerd, tevreden en loyaal en de werkgever ziet dit terug in de resultaten van de organisatie.”

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .