Stelling
"Wie een ander gestrest vindt, moet eerst naar zichzelf kijken."
20
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Moet je altijd bereikbaar zijn?
Anders werken

Moet je altijd bereikbaar zijn?

Leuk, al die zakelijke communicatieoplossingen. We kunnen altijd en overal met onze collega’s en leidinggevenden in contact staan. Helaas gaat dit wel ten koste van onze privétijd. Ook in de vakantie beantwoorden we veel zakelijke berichten.

Meer dan de helft van de Nederlanders neigt er naartoe om direct te reageren op een werkbericht dat binnenkomt via de mail, WhatsApp, Skype, Twitter of een van de andere kanalen, die we met zijn allen in de gaten houden. Ook tijdens onze vakantie.

Digistress

Dat leidt steeds vaker tot een vorm van digistress. Uit angst om iets belangrijks te missen (FOMA) laten veel mensen toch hun mail, social en andere berichten binnenkomen terwijl ze ‘op vakantie’ of ‘vrij’ zouden moeten zijn. Eén vaste tijd per dag hiervoor afspreken, of alleen pushberichten instellen voorkomt veel irritatie bij gezinsleden en andere mensen met wie u van de vakantie, het concert of het etentje zou moeten genieten.

Werkberichten op vakantie

Reageren op zakelijke berichten in privétijd leidt steeds vaker tot maatschappelijke discussie. In februari gaf minister Asscher van Sociale Zaken al aan dat medewerkers na werktijd onbereikbaar moeten zijn voor hun werkgever. Als de grens tussen privé en werk steeds meer vervaagt, kan dat leiden tot meer stress en burn-out. Goede afspraken maken over down time of offline zijn met werkgever en collega’s kan dat voorkomen.

Eén omgeving

De verschillende communicatietools moeten dan ook het liefst in één gecentraliseerde omgeving draaien, vindt twee derde (60 procent) van de zakelijke eindgebruikers van communicatieoplossingen in het mkb. Dat vinden zij wenselijk voor hun persoonlijke bereikbaarheid, zo blijkt uit onderzoek van telecomleverancier Voiceworks in samenwerking met Magenta Publishing en Multiscope.

Integratie

De meerderheid van de eindgebruikers die Voiceworks onderzocht vindt dat zij privé altijd van zakelijk moeten kunnen scheiden. “Het liefst bepalen ze zelf wanneer en voor wie ze bereikbaar zijn en op welk device hun berichten binnenkomen”, legt Stijn Nijhuis, CEO van Voiceworks uit. “Ze maken graag gebruik van features die de beschikbaarheid van collega’s laten zien en die ervoor zorgen dat je automatisch wordt teruggebeld wanneer een collega die je niet te pakken kreeg weer beschikbaar is. Ook zeggen eindgebruikers dat zij het handig vinden om gebruik te maken van één geïntegreerd systeem waar alle berichten en data op binnen komen, zodat zij hun bereikbaarheid eenvoudiger in eigen hand kunnen houden.”

Meer datagebruik

Uit het onderzoek van de drie organisaties onder 370 zakelijke eindgebruikers in het mkb blijkt dat het dataverbruik is toegenomen met 61 procent (gemiddeld per gebruiker van 20 tot 32 MB per dag) over het jaar 2016 ten opzichte van 2015. Dit is echter niet ten koste gegaan van telefoneren; het aantal belminuten in 2016 steeg eveneens met 4 procent.

Meerdere middelen

Bijna alle Nederlanders (93 procent) gebruiken meerdere communicatiemiddelen zoals telefonie, Whatsapp, Skype, Facebook en Twitter, ten opzichte van 5 jaar geleden. De helft van de onderzochte eindgebruikers maakt zowel zakelijk als privé gebruik van zijn mobiele telefoon. Iedere Nederlander gebruikt gemiddeld zo’n 30 apps en op elke app wordt gemiddeld 2,5 uur per maand gespendeerd.

(Platform Over Het Nieuwe Werken)

Tags : , ,
Categorie : Anders werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .