Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Na Y komt Z: 4 generaties op één werkvloer
Anders werken

Na Y komt Z: 4 generaties op één werkvloer

Nog maar net hebben we onze werkomgeving aangepast aan Generatie Y, of de volgende generatie staat al in de startblokken. Het gaat om Generatie Z, oftewel degenen die tussen 1995 en 2010 geboren zijn. Welke nieuwe behoeften en werkstijlen kunnen we verwachten met de komst van Generatie Z? Monetta Driessen doet een poging tot koffiedikkijken, op HR-Base.

Over de precieze jaartallen van de Generatie Z wordt in de wetenschap nog wel eens gediscussieerd, maar voor de algemene tendens houden we het hier bij 1995-2010. Sommigen van hen zijn nu nog kleuter terwijl anderen tiener zijn, dat maakt het veralgemeniseren van de Generatie Z natuurlijk lastig. Bovendien is generaliseren altijd enigszins gevaarlijk, maar in dit kader wel zinvol om een beeld te schetsen. In ieder geval zullen werkgevers zich moeten gaan voorbereiden op deze nieuwkomers. Piet-Jan van Gerwen, Vice President Human Capital Services (HCS) EMEA van Xerox Nederland, geeft tips hoe organisaties Generatie Z aan zich kunnen binden.

Generaties Z en Y

Generatie Z lijkt volgens Van Gerwen op het eerste gezicht een voortzetting van Generatie Y. Toch is er volgens hem sprake van een aantal opmerkelijke verschillen. “Generatie Z-mensen worden gezien als meer verantwoordelijke en hardere werkers dan hun voorgangers. Daarnaast zijn ze op zoek naar een sociale en relaxte werkomgeving die aansluit op hun levensstijl. Werknemers die deel uitmaken van Generatie Z zijn, nog meer dan leden van Generatie Y, geneigd om te kiezen voor een werkgever die past bij hun persoonlijke waarden en interesses”, aldus Van Gerwen.

Ondernemen en beelden

Volgens een enquête van Mintel uit 2014 wil 61 procent van Generatie Z het liefst zelfstandig ondernemen. “Bedrijven zouden deze ondernemersgeest moeten stimuleren om voor optimale bedrijfsresultaten te zorgen”, vindt Van Gerwen. Secundaire arbeidsvoorwaarden zoals recreatiezones sluiten volgens hem aan op de zoektocht van Generatie Z naar de ideale werkomgeving en een gevoel van verbondenheid op het werk. Van Gerwen stelt dat het daarnaast moeilijk is om de aandacht van Generatie Z vast te houden. “Ze nemen snel informatie tot zich via uiteenlopende platforms en schermen. Waar Generatie Y een tekstgerichte generatie was die blogs schreef en content deelde via community’s zoals Facebook, geven leden van Generatie Z de voorkeur aan snelle visuele communicatie via apps als Snapchat en Instagram.”

Effectieve communicatie

De communicatie met Generatie Z is een van de belangrijkste aandachtspunten voor managers uit Generatie X en Y, die gewend zijn aan uitgebreide rapportages. Van Gerwen adviseert dat ze voor een effectieve communicatie met Generatie Z afstand moeten doen van e-mail, nieuwsbrieven en zelfs blogs. Portals, intranetten en projectmanagement-apps zullen een cruciale rol spelen bij een effectieve communicatie met de nieuwe generatie werknemers, net als korte, visuele boodschappen via uiteenlopende apparaten.

Bewust

Van Gerwen geeft nog een aantal tips voor een effectieve omgang met de toekomstige werknemers. “Geef blijk van maatschappelijk verantwoord en milieubewust ondernemerschap en zorg daarnaast voor een omgeving die in het teken staat van plezier op het werk. Betrek Generatie Z bij projecten die aansluiten op hun onafhankelijke ondernemersgeest, moedig samenwerking aan en betrek hen bij de besluitvorming.”

(HR-Base, Monetta Driessen)

Tags :
Categorie : Anders werken, Blog, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .