Stelling
"Duurzaam inzetbaar is geregeld als we beter zouden inwerken."
25
30
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Nadenken over de balans in flexwerk
Anders werken

Nadenken over de balans in flexwerk

Flexwerk. De vakbonden lopen er schuimbekkend tegen te hoop, werkgevers zien het als handig ventiel tegen onzekere tijden en gouden ketens, en de flexende professional denkt: met elke klus word ik meer waard, ik kom er wel. Wat klopt er van deze karikatuur? Hoe u het beste kunt omgaan met de flexibele schil hangt erg af van de omstandigheden waarin het bedrijf verkeert.

In het boek ‘Gebalanceerde Flexibiliteit’ geeft TNO een visie op arbeidsflexibiliteit: waar komt de behoefte van organisaties aan flexibiliteit vandaan, hoe ontwikkelt arbeidsflexibiliteit zich in Nederland, wat zijn risico’s en wat zijn kansen voor werknemers en werkgevers. Welke schaarste is er bijvoorbeeld aan expertise, welke maatregelen passen het beste bij de de aard van het werk of de organisatie zelf.

Masterclass

Tien voorbeelden uit de praktijk laten in het boek zien hoe organisaties gebalanceerder kunnen omgaan met flexibiliteit, zodat de risico’s worden verminderd en de kansen vergroot. Eind vorig jaar heeft TNO met de bedrijven die hebben meegewerkt aan de totstandkoming van het boek, de FNV en geïnteresseerden een masterclass gehouden over het thema. Gastheer was DIT (uitzendbureau in de techniek, bouw en metaal) in Waardenburg. TNO presenteerde daar haar visie en de aanpak van Gebalanceerde Flexibiliteit.

Ieder op zijn eigen manier

De deelnemers gingen daarna met elkaar in gesprek over hoe zij ieder op hun eigen manier arbeidsflexibiliteit hebben vormgegeven. Ze boden elkaar inspiratie en dachten met elkaar mee over de dingen waar ze nog tegenaan lopen. Zo liep BMA Ergonomics aan tegen de vraag hoe medewerkers meer te stimuleren om kennis te maken met andere functies en zo de inzetbaarheid te vergroten. Bankbook boog zich juist weer over de vraag hoe bedrijven te stimuleren personeel met elkaar uit te wisselen in de financiële sector. En Jonge Honden zocht naar een manier om hun bedrijfsconcept vorm te geven binnen de nieuwe Wet Werk & Zekerheid.

‘Inspirerend’

De middag werd afgesloten met een netwerkborrel. De bedrijven vonden de masterclass inspirerend. “Het is erg goed om eens zo’n diepgaande discussie over het onderwerp met elkaar te voeren, en te horen hoe anderen het hebben aangepakt en wat er dus allemaal mogelijk is.”

(Platform Over Het Nieuwe Werken)

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Het Nieuwe Werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .