Stelling
"Werk waar je ziek van wordt moet je direct opzeggen."
68
29
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Opleiden en ontwikkelen: ja, maar waarom?
Anders werken

Opleiden en ontwikkelen: ja, maar waarom?

Opleidingen volgen is in de meeste organisaties wel mogelijk. Maar hoogstens de helft van u volgt met enige regelmaat een opleiding of bijscholing. Regelmatig doorstromen naar andere functies is (nog) veel minder gebruikelijk, vindt een meerderheid van de deelnemers aan het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid.

Als u dat echt wilt, kunt u in ongeveer de helft van de bedrijfsorganisaties een opleiding volgen. Er is redelijk wat ruimte voor maatwerk, vindt 40 procent van de deelnemers. Veel zelfs, zegt 29 procent. U krijgt er ook tijd voor, zij het dat u er zelf ook tijd in moet stoppen. Maar hoogstens de helft maakt gebruik van die ruimte.

U hoort er alles over tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 23 juni aanstaande. Kom daarom naar het Congres. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Weinig doorstroming

Ook regelmatig doorstromen naar andere functies is nog niet erg gebruikelijk, zeker als het gaat om hogere functies. Ruim 60 procent van de deelnemers aan het Nationaal Onderzoek vindt dat dit amper tot niet gebeurt in de eigen organisatie. Omgekeerd is het wel gebruikelijk dat mensen jarenlang hetzelfde werk doen.

Weinig mogelijkheden

Het ligt niet zozeer aan de bureaucratie, of dat mensen geen kans zouden krijgen om iets nieuws of anders te doen. In veel organisaties maken mensen amper gebruik van de gelegenheid om door te stromen. Waarom? De mogelijkheden om door te stromen naar hogere functies zijn in mijn organisatie beperkt, zegt ongeveer 2 op elke drie respondenten.

Kleiner is fijner

Hogerop komen is dus vaak lastig, maar uitstromen naar goede banen in andere onderdelen van de eigen organisatie of elders kan meestal wel, vindt tweederde van de ondervraagden. Dat geldt ook voor de stelling ‘Deze organisatie biedt volop ruimte voor persoonlijke ontwikkeling’. In kleine bedrijfsorganisaties met hoogstens 20 werknemers zegt bijna de helft (49%) dat het ontwikkelklimaat goed is. In middelgrote en grote organisaties is dat met respectievelijk 16 en 13 procent duidelijk minder. Maar erg breed inzetbaar vinden we onze medewerkers nog niet. Hoogstens de helft van de mensen is goed inzetbaar op andere werkplekken, zegt 2 van elke 3 respondenten.

Er is meer…

Dit is maar één van de opvallende uitkomsten van het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid. Er is nog veel meer te vertellen. Kunt u bijvoorbeeld een beetje netwerken, intern en extern? Neemt het (top)management duurzame inzet nu echt serieus? Zijn we gezond genoeg om langer, beter en anders aan het werk te blijven? En welke factoren zijn echt cruciaal voor duurzaam inzetbare mensen? U krijgt de antwoorden op deze, en vele andere vragen over duurzame inzet van Aukje Nauta tijdens het Congres Over Duurzame Inzetbaarheid, op donderdag 23 juni aanstaande. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .