Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
9
44
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Gezonder werken Opnieuw gratis advies over duurzame inzet!
Gezonder werken

Opnieuw gratis advies over duurzame inzet!

Dankzij een subsidie van SZW kan AWVN 40 MKB-bedrijven gratis adviseren over duurzame inzetbaarheid. Aanmelden kan nog, maar inmiddels zijn wel bijna alle beschikbare adviestrajecten vergeven, zo meldt AWVN op haar website.

MKB-Nederland en AWVN hebben in 2016 een convenant gesloten om samen werk te maken van duurzame inzetbaarheid binnen het MKB. Beide belangenverenigingen van werkgevers hebben toen 50 bedrijven gratis kunnen adviseren over duurzame inzetbaarheid, door de gekoppelde subsidie. In de tweede fase van het project kan AWVN dankzij een nieuwe subsidie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) opnieuw MKB-bedrijven tot 250 medewerkers gratis adviseren over de beste manieren waarop het bedrijf en de werknemers duurzamer inzetbaar kunnen worden.

Advies over duurzame inzet

De subsidieregeling van het ministerie van SZW is bedoeld om advies in te winnen over duurzame inzetbaarheid in de eigen onderneming. Voor elk bedrijf is maximaal € 2.000 beschikbaar. Van deelnemende bedrijven wordt als tegenprestatie een minimale investering in eigen tijd gevraagd. AWVN voert sinds begin mei in het kader van deze regeling een adviestraject uit bij MKB-bedrijven. Elk bedrijf dat deelneemt moet direct of indirect aangesloten zijn bij MKB-Nederland of AWVN.

Heldere diagnose

Het adviestraject van AWVN start met een heldere diagnose door een HR-adviseur van AWVN van de huidige stand van zaken op het gebied van duurzame inzetbaarheid binnen de onderneming. Deze diagnose krijgt vorm door een werksessie samen met de ondernemer of bedrijfsleider, medewerkers en leidinggevenden met verschillende posities in de organisatie. Op basis van deze werksessie stelt de adviseur een advies op voor de verdere aanpak, en bespreekt dit met de opdrachtgever.

Snel aanmelden!

Inmiddels zijn 35 van de 40 gratis adviestrajecten voor het komend jaar vergeven. Wilt u ook voor een gratis adviestraject in aanmerking komen, meld u dan snel aan. Neem contact op met de AWVN-werkgeverslijn, werkgeverslijn@awvn.nl of 070 – 850 86 05.

(Bron: AWVN)

Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .