Stelling
"Stress kan je niet wegtrainen."
25
50
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Arbeidsomstandigheden “Pesten op het werk is een groot beroepsrisico”
Arbeidsomstandigheden

“Pesten op het werk is een groot beroepsrisico”

Elk jaar zijn een half miljoen mensen het slachtoffer van pesten op het werk. Daarvan worden er zo’n 90.000 structureel gepest. Ruim een kwart heeft het ooit zelf meegemaakt. Een serieus probleem, maar toch worden de gevolgen door zowel werknemers als werkgevers onderschat. Toch heeft de helft van de leidinggevenden en 40% van de medewerkers wel eens meegemaakt dat een collega werd gepest. Sociale Zaken is op 1 juni 2015 een landelijke campagne begonnen tegen pesten op het werk.

Minister Asscher wil meer aandacht voor het onderwerp pesten op het werk. “Het taboe moet geslecht, want dit raakt ontzettend veel mensen. Het veroorzaakt veel leed en kan voor mensen grote gevolgen hebben. Pesten is echt een groot beroepsrisico geworden.” Pesten op werk heeft grote impact op de mensen die het overkomt en zorgt naar schatting jaarlijks voor vier miljoen extra verzuimdagen. Dat betekent 900 miljoen euro aan loondoorbetaling voor werkgevers, zo berekende TNO.

Dit zijn de 3 ergste feiten over pesten

  1. de helft van de leidinggevenden heeft meegemaakt hoe een van zijn medewerkers werd gepest;
  2. 40 procent van de medewerkers zag hoe een collega werd gepest;
  3. een kwart van alle werknemers is zelf ooit gepest.

 Pesten kan geld kosten

Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken waarschuwde hardnekkige plagers op zijn ministerie eind vorig jaar dat hun gedrag ze geld gaat kosten. De ambtelijke pestkop kan tot een half maandsalaris worden gekort, zo staat in de Rechtspositieregeling van Rijksambtenaren. Wettelijk zijn rijksambtenaren verplicht zich als een ‘goed ambtenaar’ te gedragen. Doen ze dan niet, dan kunnen ze een schriftelijke berisping, strafontslag of een financiële maatregel krijgen.

Onderscheid niet altijd makkelijk

Veel mensen hebben moeite om een grapje te onderscheiden van pesten. Die grens ligt ook niet altijd en voor iedereen op dezelfde plek. Want wat voor de één grappig is, kan voor de ander pijnlijk zijn. Leidinggevenden en collega’s moeten pesten herkennen, kunnen voorkomen en ingrijpen als er toch gepest wordt op het werk. De campagne tegen pesten zal zich daarom richten op het herkennen van pesten en wat je er aan kunt doen, als gepeste maar ook als collega. Daarnaast besteedt de Inspectie SZW aandacht aan pesten.

Tags : ,
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Arbeidsrelaties, Gezonder werken, Nieuws

0 reacties op “Pesten op het werk is een groot beroepsrisico”

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .