Stelling
"Wie een ander gestrest vindt, moet eerst naar zichzelf kijken."
20
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Gezonder werken Roken, teveel eten, en… eenzaam zijn
Gezonder werken

Roken, teveel eten, en… eenzaam zijn

Eenzaamheid is volgens sommige artsen bijna net zo dodelijk als roken of ernstig overgewicht. En, zo stellen zij, steeds meer mensen voelen zich alleen op hun werk. Toenemende flexibilisering kan dat versterken.

In het Verenigd Koninkrijk heeft The New Economics Foundation onderzoek gedaan naar de kosten die eenzaamheid met zich meebrengt voor werkgevers. De uitkomsten liegen er niet om. Volgens voorzichtige schattingen voelen ongeveer een miljoen werknemers in het Verenigd Koninkrijk zich regelmatig eenzaam. Dat heeft gevolgen voor hun gezondheid en brengt hoge kosten mee voor hun werkgever.

Psychische en fysieke problemen

Eenzaamheid zet volgens onderzoekers van de Brigham Young University de deur open naar verschillende problemen, zowel fysiek als geestelijk, schrijft Fast Company. Onder de psychische problemen vallen angststoornissen en depressie. Fysiek hebben eenzame mensen vaker last van ontstekingen, slapeloosheid en een verzwakt immuunsysteem. Wie zich sociaal geïsoleerd voelt, heeft een 29 procent hogere kans op vroegtijdig overlijden dan mensen die niet eenzaam zijn.

Kosten voor werkgevers

Het ligt voor de hand dat ook werkgevers dit merken. Uit het onderzoek The Cost Of Loneliness To UK Employers van The New Economics Foundation, blijkt dat alleen het toegenomen verzuim al voor een rekening van twintig miljoen pond per jaar zorgt. De kosten van verminderde productiviteit zijn nog veel hoger volgens de onderzoekers: 665 miljoen pond per jaar. Het hoogste prijskaartje hangen de onderzoekers aan het personeelsverloop veroorzaakt door het verminderde welzijn van eenzame werkenden: 1,62 miljoen pond.

Hoe eenzaam zijn wij?

In Nederland heeft het CBS onderzoek gedaan naar eenzaamheid. Ongeveer 3 procent van de werkenden is eenzaam. Dat is ruim een kwart miljoen werknemers. De mening over de eigen gezondheid en eenzaamheid blijken met elkaar samen te hangen. Een derde van de eenzame mensen beoordeelt de gezondheid over het algemeen als goed tot zeer goed, tegenover bijna driekwart van de mensen die zich zelden tot nooit eenzaam voelen. Ook plaatst het CBS de kanttekening dat eenzaamheid en slechte gezondheid vaak met elkaar te maken hebben. Wie niet gezond is, is vaker eenzaam omdat het dan moeilijker is om sociale contacten te onderhouden.

Flexibilisering kan probleem vergroten

Over de vraag of het toenemend aantal flexwerkers en zzp’ers het probleem van eenzaamheid vergroot, zijn de meningen verdeeld. Aan de ene kant zeggen deskundigen dat de kans op sociaal isolement groter is wanneer je niet dagelijks aanschuift bij je collega’s. Aan de andere kant zijn er de mensen die wijzen op netwerkbijeenkomsten en moderne communicatiemiddelen waardoor je als je zou willen de hele dag kunt chatten met mensen.

Wat kunnen werkgevers doen?

Maatregelen tegen eenzaamheid op de werkvloer hoeven niet heel ingrijpend of duur te zijn, schrijft Fast Worker. Zo is er het voorbeeld van een callcenter waar het verzuim aanmerkelijk daalde nadat het werknemers werd toegestaan om groepsgewijs pauze te nemen, in plaats van alleen. Werkgevers kunnen verder sociaal contact tussen collega’s bevorderen door een ruimte in te richten waar mensen samen kunnen lunchen of pauzeren en door samenwerking en communicatie tussen werknemers aan te moedigen.

(Lees het hele artikel op pwnet.nl)

Tags :
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .