Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Langer doorwerken Samen op zoek naar de beste doorwerk-manieren
Langer doorwerken

Samen op zoek naar de beste doorwerk-manieren

In West-Brabant onderzoeken vakbonden en werkgevers samen hoe ze werknemers fit en gezond tot hun pensioen kunnen laten doorwerken. “Hiermee willen we de duurzame inzetbaarheid van werknemers in West-Brabant vergroten”, aldus MKB, BZW CNV en FNV op de website van het CNV.

De deelnemende Brabantse werkgevers gaan de komende twee jaar actief onderzoeken en experimenteren met duurzame inzetbaarheid in hun bedrijven. Het begint met de medewerkers bewust maken van het belang van ‘wendbaar en weerbaar’ zijn. De bedrijven ondersteunen elkaar door in ‘proeftuinen’ onderling kennis en ervaring uit te wisselen.

Provincie doet mee

Deelnemende werkgevers en werknemers krijgen hierbij begeleiding en advies van de Provincie Brabant. CNV-bestuurder Willem Jelle Berg: “We willen samen met werkgevers werk voor oudere werknemers behouden, en doorstroom van jongere werknemers vergemakkelijken.” Bedrijven in West-Brabant die willen meedoen met de proeven, kunnen zich bij hem melden.

Werknemers vergrijzen

De vakbonden en werkgeversorganisaties werken samen aan duurzame inzetbaarheid, omdat in de regio West-Brabant veel bedrijven kampen met een vergrijsde werknemerspopulatie. Bij sommige bedrijven ligt de gemiddelde leeftijd 55 jaar. Dit heeft tot gevolg dat, met huidige cao-afspraken met ontzieregelingen, bedrijven langzaam vastlopen in de organisatie van het werk.

Pilot met zelfroosteren

Eerder kreeg een zeer succesvolle pilot van SABIC in West Brabant landelijke erkenning en waardering, door de pilot met zelfroosteren van personeel. Peter van den Eijnden, initiatiefnemer en bestuurslid van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (VNO-NCW) en manager bij SABIC over het belang van deze pilot: “Zelfroosteren heeft veel voordelen, zowel voor werkgever en werknemer. Werkgevers kunnen de productie en bezetting efficiënter plannen, werknemers zijn meer flexibel en kunnen werk en privé beter combineren. Speciaal voor ouderen werknemers heeft het vele voordelen door bijvoorbeeld minder nachtdiensten te draaien. Werknemers raken meer betrokken en gemotiveerd, het ziekteverzuim daalt en de productiviteit gaat omhoog.”

(Website CNV)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid