Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer doorwerken Samen op zoek naar de beste doorwerk-manieren
Langer doorwerken

Samen op zoek naar de beste doorwerk-manieren

In West-Brabant onderzoeken vakbonden en werkgevers samen hoe ze werknemers fit en gezond tot hun pensioen kunnen laten doorwerken. “Hiermee willen we de duurzame inzetbaarheid van werknemers in West-Brabant vergroten”, aldus MKB, BZW CNV en FNV op de website van het CNV.

De deelnemende Brabantse werkgevers gaan de komende twee jaar actief onderzoeken en experimenteren met duurzame inzetbaarheid in hun bedrijven. Het begint met de medewerkers bewust maken van het belang van ‘wendbaar en weerbaar’ zijn. De bedrijven ondersteunen elkaar door in ‘proeftuinen’ onderling kennis en ervaring uit te wisselen.

Provincie doet mee

Deelnemende werkgevers en werknemers krijgen hierbij begeleiding en advies van de Provincie Brabant. CNV-bestuurder Willem Jelle Berg: “We willen samen met werkgevers werk voor oudere werknemers behouden, en doorstroom van jongere werknemers vergemakkelijken.” Bedrijven in West-Brabant die willen meedoen met de proeven, kunnen zich bij hem melden.

Werknemers vergrijzen

De vakbonden en werkgeversorganisaties werken samen aan duurzame inzetbaarheid, omdat in de regio West-Brabant veel bedrijven kampen met een vergrijsde werknemerspopulatie. Bij sommige bedrijven ligt de gemiddelde leeftijd 55 jaar. Dit heeft tot gevolg dat, met huidige cao-afspraken met ontzieregelingen, bedrijven langzaam vastlopen in de organisatie van het werk.

Pilot met zelfroosteren

Eerder kreeg een zeer succesvolle pilot van SABIC in West Brabant landelijke erkenning en waardering, door de pilot met zelfroosteren van personeel. Peter van den Eijnden, initiatiefnemer en bestuurslid van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (VNO-NCW) en manager bij SABIC over het belang van deze pilot: “Zelfroosteren heeft veel voordelen, zowel voor werkgever en werknemer. Werkgevers kunnen de productie en bezetting efficiënter plannen, werknemers zijn meer flexibel en kunnen werk en privé beter combineren. Speciaal voor ouderen werknemers heeft het vele voordelen door bijvoorbeeld minder nachtdiensten te draaien. Werknemers raken meer betrokken en gemotiveerd, het ziekteverzuim daalt en de productiviteit gaat omhoog.”

(Website CNV)

Tags : ,
Categorie : Langer doorwerken, Langer werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .