Stelling
"Duurzaam inzetbaar is geregeld als we beter zouden inwerken."
25
30
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Arbeidsomstandigheden Stress kan altijd nog erger …
Arbeidsomstandigheden

Stress kan altijd nog erger …

Genoeg van die stress? U bent niet de enige. Ook in de Verenigde Staten denken velen er zo over. Acht van elke tien werknemers vindt zijn baan stressvol. En drie van elke vijf denkt aan opstappen door die stress. Blijkt uit onderzoek van kandidatenzoeker CareerCast. Hier liggen die cijfers (gelukkig) nog de helft lager.

Maar de mate van stress verschilt sterk per beroep. Vooral de mensen die werken in de ‘frontlinie’ met klantcontact, zoals horecamedewerkers en hulpverleners hebben bijna allemaal last van stress in de VS, net zoals hier. Er zijn wel enkele opvallende verschillen met Europa: nog meer gestrest dan hulpverleners zijn daar de onderwijzers en docenten.

VS waardeert de IT beter

ICT’ers hebben het dan weer een stuk makkelijker in de VS. Toch geeft de helft zijn werk een zeven op een tien-puntsschaal als het gaat om stress. Dat geldt weer niet voor alle functies in de ICT. Helpdeskmedewerkers zijn daar net zo gestrest als hier: 78 procent ervaart een stressniveau van minstens zeven.

Druk komt van binnen

Waarom zijn deze mensen zo gestrest? Het is niet zozeer de onvriendelijke reacties die ze krijgen van ‘klanten’ en omstanders, zeggen uw collega’s in de VS. Het is meer de druk van de bedrijfsorganisatie zelf die stress veroorzaakt. Deadlines moeten halen, grote verantwoordelijkheid voor een ander dragen (mogelijk zelfs levensbedreigend), en minstens zo goed moeten zijn als de collega’s zijn in de VS de drie belangrijkste aanjagers van stress.

Is mijn beroep duurzaam?

Daarna volgt fysiek zwaar werk, waarvan mensen betwijfelen of ze het vol zullen houden. Net zoals bij ons. Daarbij hebben werknemers in de VS meestal langere werkweken dan hier: 47 uur voor een voltijds dienstverband, en 40 procent van die uren staan ze flink onder druk, naar eigen zeggen. Geldt dat ook voor uw functie? Bepaal het zelf.

Klantcontact staat in de frontlinie

Redacteur Kensing van CareerCast denkt niet dat de stress in zijn land veel minder kan als je een functie hebt met veel klantcontact. Wel zou je je leidinggevende kunnen vragen om meer hulp of wat meer tijd, als je de deadlines vaak bijna niet haalt, oppert hij voorzichtig.

(Human Resources Online)

Tags :
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws

Reageer op dit artikel

*


*

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .