Stelling
"Hoe ouder we worden, hoe langer we willen doorwerken."
19
266
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Arbeidsomstandigheden Stress kan altijd nog erger …
Arbeidsomstandigheden

Stress kan altijd nog erger …

Genoeg van die stress? U bent niet de enige. Ook in de Verenigde Staten denken velen er zo over. Acht van elke tien werknemers vindt zijn baan stressvol. En drie van elke vijf denkt aan opstappen door die stress. Blijkt uit onderzoek van kandidatenzoeker CareerCast. Hier liggen die cijfers (gelukkig) nog de helft lager.

Maar de mate van stress verschilt sterk per beroep. Vooral de mensen die werken in de ‘frontlinie’ met klantcontact, zoals horecamedewerkers en hulpverleners hebben bijna allemaal last van stress in de VS, net zoals hier. Er zijn wel enkele opvallende verschillen met Europa: nog meer gestrest dan hulpverleners zijn daar de onderwijzers en docenten.

VS waardeert de IT beter

ICT’ers hebben het dan weer een stuk makkelijker in de VS. Toch geeft de helft zijn werk een zeven op een tien-puntsschaal als het gaat om stress. Dat geldt weer niet voor alle functies in de ICT. Helpdeskmedewerkers zijn daar net zo gestrest als hier: 78 procent ervaart een stressniveau van minstens zeven.

Druk komt van binnen

Waarom zijn deze mensen zo gestrest? Het is niet zozeer de onvriendelijke reacties die ze krijgen van ‘klanten’ en omstanders, zeggen uw collega’s in de VS. Het is meer de druk van de bedrijfsorganisatie zelf die stress veroorzaakt. Deadlines moeten halen, grote verantwoordelijkheid voor een ander dragen (mogelijk zelfs levensbedreigend), en minstens zo goed moeten zijn als de collega’s zijn in de VS de drie belangrijkste aanjagers van stress.

Is mijn beroep duurzaam?

Daarna volgt fysiek zwaar werk, waarvan mensen betwijfelen of ze het vol zullen houden. Net zoals bij ons. Daarbij hebben werknemers in de VS meestal langere werkweken dan hier: 47 uur voor een voltijds dienstverband, en 40 procent van die uren staan ze flink onder druk, naar eigen zeggen. Geldt dat ook voor uw functie? Bepaal het zelf.

Klantcontact staat in de frontlinie

Redacteur Kensing van CareerCast denkt niet dat de stress in zijn land veel minder kan als je een functie hebt met veel klantcontact. Wel zou je je leidinggevende kunnen vragen om meer hulp of wat meer tijd, als je de deadlines vaak bijna niet haalt, oppert hij voorzichtig.

(Human Resources Online)Print Friendly, PDF & Email
Tags :
Categorie : Arbeidsomstandigheden, Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid