Stelling
"Werkgeluk heeft niks te maken met blijdschap."
36
49
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Gezonder werken Succes of geluk. Wat duurt bij u langer?
Gezonder werken

Succes of geluk. Wat duurt bij u langer?

Succesvol zijn in je werk wordt vaak gerelateerd aan de positie die je bereikt hebt binnen een organisatie. Ook wordt vaak gekeken naar de hoogte van het inkomen dat je verdient. Maar dat ‘succes’ heeft niets te maken met geluk. Legt Evert Heintz uit op HR-Base. Over geluk door succes dat het langste duurt.

Afgelopen weekend had ik een inspirerend gesprek met een vriend, waarbij we het verschil bespraken tussen succesvol en gelukkig zijn. Het kwam erop neer dat je succesvol kunt zijn in je werk. Maar dat hoeft nog niet te betekenen dat je ook gelukkig bent als mens.

Tevreden en dankbaar

Gelukkig zijn heeft meer te maken met lekker in je vel zitten, een gevoel van tevredenheid (over jezelf), dankbaar zijn voor de mensen waar je mee omgaat en waar je een goede relatie mee onderhoudt. Het heeft een link met dingen ondernemen waar je energie van krijgt en waar je blij van wordt. Verbinding met andere mensen en iets samen beleven is hier vaak een belangrijke factor om dit geluksgevoel te ervaren. Gelukkig zijn is in die zin een dynamisch proces waar je aandacht in kunt investeren om het te onderhouden. Net als het onderhouden van een tuin een zekere mate van onderhoud vergt om het tot bloei te laten komen.

Succes en geluk smelten samen

Werk is een vorm van zingeving. Hoe mooi zou het zijn als je met plezier je werk doet, zodanig dat het niet meer voelt als werk, maar als een hobby waar je je energie, creativiteit en inspiratie in kwijt kunt. Vaak zie je dat je dan ook succesvol bent met de functie die je vervult binnen een organisatie. Dan smelten succes en geluk samen en ontstaat er synergiewerking. In het managementboek ‘Marijn is klaar met werken’van auteur Huub van Zwieten wordt dit praktisch verwoordt.

Positieve flow in de organisatie

Als mensen doen waar ze energie van krijgen en ze zitten lekker in hun vel dan brengt dat een positieve flow teweeg binnen een organisatie. Als je er als HR-professional voor kan zorgen dat medewerkers hier bewuster naar kijken, dan heeft dit direct een positieve impact op de organisatie. Het kan tevens leiden tot interessante gesprekken met bijvoorbeeld een medewerker om tot een betere invulling te komen van een functie of een verschuiving binnen de organisatie qua baan. Een andere optie is dat een medewerker erachter komt dat hij niet op de goede plek zit en op zoek wil gaan naar een nieuwe uitdaging buiten het bedrijf.

Ga je voor succes of geluk? Of ga je voor beide?

Evert Heintz inspireert mens en organisatie om vanuit vitaliteit in het dagelijkse werk te staan. Zijn bijna doodervaring, waarbij hij 15 meter val in een gletsjerspleet viel, gebruikt hij als metafoor dat we als mens veel meer kunnen dan dat we vaak denken. Zowel mentaal, fysiek, emotioneel als intuïtief. Heintz is auteur van het fascinerende boek “Een leven lang FLOW”. Voorwoord is geschreven door Wim Hof (The Iceman).

Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .