Stelling
"Duurzaam inzetbaar is geregeld als we beter zouden inwerken."
25
30
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Blog Trouw aan jezelf blijven werkt het langst…
Blog

Trouw aan jezelf blijven werkt het langst…

Hoe trouw blijf je aan jezelf als je solliciteert? En kan het de recruiter tegenover je iets schelen of je dat bent? Of wil die gewoon horen wat hem goed uitkomt? Welke houding is het duurzaamst als je solliciteert en rekruteert, kortom. Dat vraagt Els Brouwer u af, op HR-Base.

Recruiters zoeken vaak iemand die lekker proactief is en niet bang is om initiatieven te nemen en die het wel een uitdaging vindt om zich van collega’s te onderscheiden door topprestaties te willen leveren. De recruiter vertelt het met een enthousiasme waar je niet omheen kunt en je laat je daarin meeslepen. Wie wil er nou geen topprestaties leveren? Beetje gek om dat over jezelf te zeggen.

De baan in praten?

“Ja, daar hou ik wel van,” hoor je jezelf zeggen maar iets in je buik rommelt een beetje gek. De een gedijt in een omgeving met een competitie-element, een ander wordt er doodongelukkig van. Als je heel eerlijk bent dan hoor je misschien toch bij die laatste groep. Maar de recruiter is al heel lang op zoek en wil nu eindelijk een keer scoren en hij doet zijn best om je de baan in te praten.

Toekomst

Nu zijn we de laatste jaren juist gewend geweest dat recruiters helemaal niet zo hard proberen om je ergens in te praten en dat ze daarentegen heel kritisch zijn. Maar de tijden gaan veranderen. Het zal niet lang duren of de sollicitant heeft het misschien weer meer voor het kiezen dan de werkgever. Die zal soms harder zijn best gaan doen om je over te halen. Een reden te meer om jezelf goed te kennen voordat je gaat solliciteren. Jij mag best kritisch zijn, iedereen is er uiteindelijk bij gebaat als jij tot je recht kan komen. In wat voor soort werkomgeving word jij gelukkig?

Ken jezelf!

Het gaat niet alleen om de functie of het takenpakket. Dat wordt steeds minder belangrijk. Het gaat om jou, waar ligt je talent en dat hoeft echt niet groots of meeslepend te zijn. Ben je een zorgzaam type, hou je van zekerheid? Zoek dan een werkomgeving waar het algemeen belang boven dat van het persoonlijke gaat. Initiatieven om dingen te veranderen worden je dan waarschijnlijk niet in dank afgenomen maar je weet wel waar je aan toe bent, en dat vind je waarschijnlijk prettig. Ben je iemand die snel ergens op uitgekeken raakt, ga dan niet in een omgeving werken waar vanuit kennis en energie wordt gewerkt, de energie om vol te houden en met geduld opnieuw beginnen als iets niet helemaal loopt zoals het moet. Hoogstwaarschijnlijk word jij daar gek van. Ken jezelf!

Authentiek zijn

Laten we ons er allemaal maar goed van bewust zijn: trouw aan jezelf blijven is een van de meest belangrijke dingen als het om solliciteren gaat. Ook wij als recruiters moeten ons daarvan bewust blijven. Banen hoeven niet meer voor het leven te zijn maar werknemers die snel afhaken kosten uiteindelijk veel geld, tijd en teleurstelling voor beide partijen.

(HR-Base, Els Brouwer)

Tags : ,
Categorie : Blog, Langer werken, Nieuws

0 reacties op Trouw aan jezelf blijven werkt het langst…

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .