Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Van metrics naar analytics en predictives
Anders werken

Van metrics naar analytics en predictives

Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van Vakmedianet heb ik een break-out sessie gehouden over ‘Koers op rendement!’. Dat het rendement van investeringen in duurzame inzetbaarheid leeft, bleek uit de grote belangstelling hiervoor en ook aan de brede diversiteit aan deelnemers.

Tijdens de sessie heb ik uit verschillende onderzoeken geciteerd. RAET heeft bijvoorbeeld onlangs onderzoek gedaan naar de mate waarin HR op de kaart staat en de gewenste cijfers kan leveren die noodzakelijk zijn voor de strategische ontwikkeling van de medewerkers en de organisatie. Hieruit blijkt dat de HR-kengetallen en –ratio’s nog steeds traditioneel liggen op het vlak van aantallen medewerkers, leeftijdsverhoudingen en verzuimcijfers.

Ook is er een gat tussen meten (metrics) en de analyse (analytics). En als dit wel in kaart gebracht is, dan is zelden spraken van strategische planning (predictives). In sommige onderzoeken wordt wel gesproken over het verband tussen werkvermogen en ziektekosten, dwz wat betekent een slecht, gemiddeld en goed werkvermogen? Maar onderzoeken tussen de vraag uit de business (wat heeft een afdeling nodig om succesvol te zijn) en de ondersteuning vanuit metrics en analytics, zijn op één hand te tellen.

Terwijl de analytics en vervolgens de predictives van groot belang zijn voor de voorspelbaarheid van de inzetbaarheid, de betaalbaarheid en de beschikbaarheid van de juiste medewerkers op de juiste plekken. Nu én zeker in de toekomst.

Kortom, het is belangrijk dat HR de slag maakt van metrix naar analytics en predictives? Pakt u met ons deze handschoen op? Wij helpen u hierbij graag!

Pascal Bougie MSc, adviseur Integraal Gezondheidsmanagement (IGM) bij Coöperatie VGZ

Categorie : Anders werken, Blog, Rendement op arbeid

0 reacties op Van metrics naar analytics en predictives

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door: