Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
9
46
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken ‘Veertigplussers moeten niet meer werken dan 25 uur per week’
Langer werken

‘Veertigplussers moeten niet meer werken dan 25 uur per week’

Meer werken leidt niet automatisch tot meer productiviteit. Zoiets vermoedden we al. Maar een Australische studie concludeert nog meer: Wie ouder is dan veertig jaar kan beter niet meer dan 25 uur per week werken.

Dat blijkt uit het onderzoek van het Neuroscience Instituut van de Universiteit van Melbourne. De onderzoekers wilden ontdekken hoeveel uur optimaal zou zijn voor werknemers om te werken.

Deze Applied Economic and Social Research toonde aan dat voor elk uur dat werknemers werken tot een maximum aantal uur van 25 per week, hun cognitieve functie (alle processen die betrokken zijn bij het opnemen en verwerken van informatie) gestaag toeneemt. Elk uur dat mensen boven deze grens werken, veroorzaakt juist een afname in hun cognitieve functie. De onderzoekers stellen daarbij dat werknemers ouder dan 40 jaar die meer dan 25 uur per week werken, het zwaarder hebben bij het herstellen van hun cognitieve functie. Dit schrijft Trish in haar blog over dit onderzoek.

Besluitvormers

Als dit waar is, kun je je de gevolgen slechts voorstellen. Denk eens aan de besluitvormers in organisaties. Over het algemeen zijn dit juist mensen boven de veertig jaar die meer dan veertig uur per week werken. En veelal veel meer dan veertig uur per week; velen van hen werken vaak liefst vijftig of zestig uur per week.

Wat betekent het voor een organisatie als leidinggevenden hun cognitieve functies verliezen, terwijl ze tegelijkertijd grote strategische beslissingen moeten nemen? En is dit iets waar we ons zorgen over moeten maken?

Bovendien, als je denkt aan de gebruikelijke achturige werkdag, dan is het eigenlijk nu al zo dat veel werknemers een paar uur per dag verspillen. En kun je je dus afvragen of zij eigenlijk niet al slechts die 25 uur per week werken?

Stof tot nadenken

Dit alles in ogenschouw nemend, zal deze studie niet direct veel impact hebben. Het geeft echter wel stof tot nadenken als we kijken naar manieren om slimmer te werken en om beter samen te werken.

Een paar vragen die hierbij opkomen:

* Zou het aanbieden van werkplekken waar werknemers beter kunnen samenwerken, hen helpen om minder uur te kunnen werken?

* Zijn er bepaalde momenten op een dag waarop het maken van beslissingen optimaal kan? En als dat zo is: zou het concentreren van werkuren rond deze tijden ertoe leiden dat werknemers afkunnen met minder uur werken?

* Kunnen er veranderingen in het proces worden bewerkstelligd waardoor werknemers beter worden ondersteund om deeltijd uren te werken?

* Als werkplekken worden aangepast, zouden werknemers er dan mee instemmen om minder uur te werken? En zou dit dan betekenen dat ze minder zouden worden betaald, of juist dat ze productiever werken in minder tijd?

* Wat is de kostenbesparing die het hebben van meer werknemers in deeltijd met zich meebrengt?

* Ondersteunen deze bevindingen de claim dat in 2020 zo’n 40 tot 50 procent van de banen zal worden ingevuld door tijdelijke krachten?

Kortom: net zoals bij veel studies het geval is, roept deze meer vragen op dan dat hij beantwoordt. Voor je het weet, is er onderzoek dat bewijst dat het goed is om te drinken op het werk. O, wacht. Dat is er ook al… (voor wanneer je creatief wilt pieken).

Het is in ieder geval interessant om na te denken over alle consequenties van dit onderzoek. Want wat denkt u? Zou minder uur werken goed zijn voor u? En voor uw organisatie?

Bron: PW De Gids.

Tags : , , , , , , , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws

0 reacties op ‘Veertigplussers moeten niet meer werken dan 25 uur per week’

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .