Stelling
"Maak geen opleidingsplan, maar een inzetbaarheidsplan."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Achtergrond Vitaliteit duurt het langst …
Achtergrond

Vitaliteit duurt het langst …

Bijna alle managers vinden dat vitaliteit hoort bij het normale bedrijfsbeleid. Vitale organisaties presenteren beter dan organisaties die er geen speciale aandacht aan geven. Waarom? Vitale medewerkers maken een bedrijf beter. Het geheim van een vitale leider? Hij (en zij) luistert, en inspireert. Dit blijkt uit het Vitaliteitsonderzoek van de Baak onder 194 leiders.

Ruim driekwart van respondenten is van mening dat vitale organisaties tevredener klanten hebben. Een vitale leider boekt ook betere resultaten en creëert een sfeer van vertrouwen volgens een ruime meerderheid van 89 procent.

Sportief is iets anders

Vitaliteit is niet per se hetzelfde als sportiviteit. Slechts een kleine minderheid is het eens met de stelling dat een vitale leider medewerkers aanmoedigt om te sporten (45%), en om gezonder te eten (38%). Volgens de respondenten kun je zelf een vitaal persoon worden door te streven naar balans tussen lichaam en geest (69%), door te blijven leren (49%) en door goede relaties met de mensen om je heen (49%). Volgens de respondenten is een vitale leider iemand die in de eerste plaats inspireert (95%) en luistert naar zijn medewerkers (93%). Daarnaast stimuleert de vitale leider de onderlinge samenwerking (90%).

Aandacht voor vitaliteit

Bij 56% van de respondenten is er in de organisatie aandacht voor vitaliteit. Bij deze groep valt vitaliteit voor de helft onder de verantwoordelijkheid van HR en bij de andere helft valt dit onder de verantwoordelijkheid van de directie. Aandacht voor vitaliteit is er vooral binnen grote organisaties vanaf 500 medewerkers. Bij 18% is dit er nog niet, maar zijn er initiatieven. Een minderheid van 13% geeft aan dat er geen aandacht is voor vitaliteit maar dat men dit graag op de (directie)agenda wil krijgen bij de eigen organisatie.

Over het Vitaliteitsonderzoek

In het Vitaliteitsonderzoek van de Baak werden 194 leiders geïnterviewd door onderzoeksbureau Initial Concept. De respondent is gemiddeld 49 jaar, heeft 24 jaar werkervaring waarvan 14 jaar in een leidinggevende functie. Ruim de helft van de respondenten werkt bij een organisatie met meer dan 500 werknemers. Een grote meerderheid van 87% is mede of eindverantwoordelijk voor beslissingen op minstens één van de volgende gebieden: visie & strategie, personeelszaken, investeringen, omzet en/of winst. Het onderzoek vindt u hier.

Persbericht De Baak, 15 april 2015

Tags : , , ,
Categorie : Achtergrond, Arbeidsrelaties, Nieuws

0 reacties op Vitaliteit duurt het langst …

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .