Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Achtergrond Vitaliteit duurt het langst …
Achtergrond

Vitaliteit duurt het langst …

Bijna alle managers vinden dat vitaliteit hoort bij het normale bedrijfsbeleid. Vitale organisaties presenteren beter dan organisaties die er geen speciale aandacht aan geven. Waarom? Vitale medewerkers maken een bedrijf beter. Het geheim van een vitale leider? Hij (en zij) luistert, en inspireert. Dit blijkt uit het Vitaliteitsonderzoek van de Baak onder 194 leiders.

Ruim driekwart van respondenten is van mening dat vitale organisaties tevredener klanten hebben. Een vitale leider boekt ook betere resultaten en creëert een sfeer van vertrouwen volgens een ruime meerderheid van 89 procent.

Sportief is iets anders

Vitaliteit is niet per se hetzelfde als sportiviteit. Slechts een kleine minderheid is het eens met de stelling dat een vitale leider medewerkers aanmoedigt om te sporten (45%), en om gezonder te eten (38%). Volgens de respondenten kun je zelf een vitaal persoon worden door te streven naar balans tussen lichaam en geest (69%), door te blijven leren (49%) en door goede relaties met de mensen om je heen (49%). Volgens de respondenten is een vitale leider iemand die in de eerste plaats inspireert (95%) en luistert naar zijn medewerkers (93%). Daarnaast stimuleert de vitale leider de onderlinge samenwerking (90%).

Aandacht voor vitaliteit

Bij 56% van de respondenten is er in de organisatie aandacht voor vitaliteit. Bij deze groep valt vitaliteit voor de helft onder de verantwoordelijkheid van HR en bij de andere helft valt dit onder de verantwoordelijkheid van de directie. Aandacht voor vitaliteit is er vooral binnen grote organisaties vanaf 500 medewerkers. Bij 18% is dit er nog niet, maar zijn er initiatieven. Een minderheid van 13% geeft aan dat er geen aandacht is voor vitaliteit maar dat men dit graag op de (directie)agenda wil krijgen bij de eigen organisatie.

Over het Vitaliteitsonderzoek

In het Vitaliteitsonderzoek van de Baak werden 194 leiders geïnterviewd door onderzoeksbureau Initial Concept. De respondent is gemiddeld 49 jaar, heeft 24 jaar werkervaring waarvan 14 jaar in een leidinggevende functie. Ruim de helft van de respondenten werkt bij een organisatie met meer dan 500 werknemers. Een grote meerderheid van 87% is mede of eindverantwoordelijk voor beslissingen op minstens één van de volgende gebieden: visie & strategie, personeelszaken, investeringen, omzet en/of winst. Het onderzoek vindt u hier.

Persbericht De Baak, 15 april 2015

Tags : , ,
Categorie : Achtergrond, Arbeidsrelaties, Nieuws

0 reacties op Vitaliteit duurt het langst …

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .