Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
10
46
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Waarom thuiswerken in de wet moet komen
Anders werken

Waarom thuiswerken in de wet moet komen

Vanaf volgend jaar kunnen we allemaal werken waar en wanneer we dat willen. Tenminste, als de regering instemt met het wetsvoorstel dat CDA en GroenLinks langs parlement en senaat hebben gekregen. Een kort gesprek met mede-initiatiefnemer Ineke van Gent (GroenLinks).

Waarom is deze wet nodig?
‘In cao’s zie je veel te weinig afspraken terug over flexibel werken. En als werknemers zelf met initiatieven komen, stuiten die vaak op een veto van de werkgever. Deze wet keert de zaken om: medewerkers kunnen een voorstel doen om – binnen de normale uren van de week – plaats- en tijdsonafhankelijk te gaan werken. En de werkgever kan dat alleen tegenhouden als zwaarwegende bedrijfsbelangen zich ertegen verzetten.’

Die werkgevers zien uw wet dan ook niet zitten.
‘Toch wel. Ik heb gesproken met grote telecombedrijven en verzekeringsmaatschappijen, en die vertellen me dat ze er wél wat in zien. Geen wonder, want die organisaties zijn actief in Het Nieuwe Werken. En dus ervaren ze wat deze wet kan opleveren.’

Maar werkgeversorganisaties als VNO-NCW en AWVN vinden hem overbodig.
‘Dan is het vrij merkwaardig dat ze hele persberichten de deur uitdoen om hem tegen te houden.  Het lijkt eerder of ze er bang voor zijn. Werkgevers houden nu eenmaal van controle, en ze hebben het idee dat ze die dadelijk kwijt zijn.’

Hebben ze daar geen gelijk in? Hoe krijg je het straks bijvoorbeeld voor elkaar om je hele personeelsbestand op één plaats te laten vergaderen?
‘Dan moet je als werkgever aantonen dat het absoluut noodzakelijk is dat iedereen bij zo’n vergadering aanwezig is. Dat dit een zwaarwegend belang is. Maar dat is het punt: dat kan zo’n werkgever meestal niet. Die zit vastgeroest in patronen: iedereen is altijd aanwezig – en dus hoort het zo.’

Bij sommige beroepen is die aanwezigheid toch ook vereist?
‘Ja, ik snap ook wel dat je leraren en winkelmedewerkers niet zomaar plaats- en tijdonafhankelijk kunt laten werken. Maar geef die mensen dan ten minste de mogelijkheid mee te beslissen over hun roosters. Waarom zouden ze nooit eens om tien uur kunnen beginnen? Waarom zouden ze nooit eens hun kinderen naar school kunnen brengen? Ons wetsvoorstel geeft ze hiervoor de mogelijkheden.’

Maar veel werknemers zijn sowieso al bang voor ontslag. Denkt u dat ze hun rechten ook zullen opeisen?
‘Ja, ik geloof het wel. Maar misschien is het niet eens nodig. Want ik denk dat onze wet vooral zal dienen als stok achter de deur. Alleen al het feit dat werknemers kunnen terugvallen op een wettelijk recht, zorgt ervoor dat het onderwerp meer aandacht krijgt. En hoe meer aandacht, hoe meer afspraken ook in de cao.’

Meer informatie over het wetsvoorstel is te vinden op de website van GroenLinks.

Lees hoe u flexibel werken kunt realiseren op Overhetnieuwewerken.nl.

Tags :
Categorie : Anders werken, Balans werk-privé, Het Nieuwe Werken, Nieuws, Politieke besluitvorming, Uncategorized

One reacties op Waarom thuiswerken in de wet moet komen

  1. Henk Stuiver

    Hoe wil je dit regelen voor, bouwvakkers, bakkers, verpleegkundigen, boswachters, landbouwers, piloten, zeelieden, et cetera. Tuurlijk zijn er werkgevers die weglopen met het Nieuwe Werken, maar voor 80% van de werkende bevolking gaat dit echt niet op!

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .