Stelling
"Langer doorwerken en korter bij een werkgever in dienst zijn onverenigbaar."
38
13
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Anders werken Wat doet u met het talent?
Anders werken

Wat doet u met het talent?

Maar een op elke drie medewerkers herkent waar u heen wilt met talentmanagement. Toch ziet bijna driekwart van de bestuurders en ruim de helft van de HR-managers iedere medewerker als een talent waarin ze willen investeren. Dit is te lezen in de HR Benchmark 2017 van HR-dienstverlener Raet.

Hoewel HR-managers en bestuurders dus aangeven dat iedereen in de organisatie belangrijk is en investeren in talent op alle medewerkers moet zijn gericht, ziet maar 31 procent van de medewerkers wat u doet om elk talent te stimuleren. Ruim een op de vijf medewerkers geeft zelfs aan dat hun werkgever niet aan talentmanagement doet en nog eens 16 procent weet niet of er wat aan wordt gedaan.

Continuïteit waarborgen

HR-managers en bestuurders zijn het er over eens dat het het belangrijkste doel van talentmanagement waarborgen van continuïteit is. Zo blijft de organisatie toekomstbestendig. Beide groepen zien in talentmanagement ook een strategie om de kwaliteit van de dienstverlening of de productie te verhogen.

Verschillende visies

Toch is er ook verschil in visie op talentmanagement: waar HR-managers vooral inzetten op het verhogen van de betrokkenheid en motivatie van medewerkers (41 procent), streven bestuurders meer naar een lerende organisatie die zich snel en agile kan aanpassen aan de veranderende omgeving (39 procent).

Focus op sterkten

De heersende opvatting over talentmanagement is dat er veel meer verborgen potentieel is te vinden in het versterken van talenten dan in verbeteren van de zwakke punten die elke medewerker ook heeft. Niet alleen voor de motivatie en het welzijn van de medewerker is de focus op talent positief, maar ook voor de organisatie zelf. Beter worden in wat je al goed kunt levert meer op dan matig worden in wat je niet echt ligt.

Multiplier

Sterke punten zijn natuurlijke patronen in denken en doen. Wie ze toepast krijgt er extra energie van, en ze leiden tot goede prestaties. Wie zijn sterke kanten ontwikkelt, optimaliseert zijn talenten. De insteek is om bij medewerkers talenten te ontdekken, te waarderen en om deze met bijvoorbeeld training, coaching en of begeleiding op de werkplek verder te ontwikkelen tot echte sterktes.

HNB

Focus op talenten  is ook een van de aanvliegroutes van Het Nieuwe Beoordelen (HNB). Als medewerkers ruimte krijgen om de invulling van hun functie meer af te stemmen op hun unieke kwaliteiten, dan krijgen zij meer zelfvertrouwen, zijn zij meer betrokken, presteren zij beter en zullen ze minder vaak verzuimen. Waar het uiteindelijk om gaat is dat medewerkers met plezier presteren en zich ontwikkelen én dat de schoorsteen van de organisatie blijft roken, nu en in de toekomst. Dan is voortbouwen op sterke punten een beter startpunt dan het repareren van zwakke punten. Daarom breek ik al jaren een lans om medewerkers in hun kracht te zetten. Zowel organisaties als medewerkers worden er beter van.

(Gebaseerd op PW De Gids)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Anders werken, Nieuws, Talentontwikkeling
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

31 mei 2017 | Congres Over Duurzame Inzetbaarheid

Ook in 2018 staat Duurzame Inzetbaarheid hoog op de HR-agenda. Uit onderzoek blijkt echter dat de implementatie van DI voor veel organisaties complex is. De 10e editie van het congres Over Duurzame Inzetbaarheid van PW. helpt HR-professionals daarom met het implementeren van een toekomstbestendig duurzaam beleid. Aan de hand van theorie, best practices en workshops door de kenners op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Klik hier voor complete programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid