Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
9
46
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Wat is het meervoud van lef?
Anders werken

Wat is het meervoud van lef?

Evert Heintz heeft als spreker op de Inspiratiedag voor Duurzame Inzetbaarheid in “De kracht van FLOW” zijn bijna-doodervaring gedeeld met het publiek. Voor wie er niet bij was, deelt Evert die ervaring nu met iedereen op HR-Base. Dat wil zeggen: met iedereen die nieuwsgierig is hoe hij zijn grenzen kan verleggen.

Toen ik 15 meter in een gletsjerspleet viel tijdens het bergklimmen heb ik ervaren dat we als mens veel meer kunnen dan we vaak denken. Zowel mentaal, fysiek, emotioneel als intuïtief is er veel meer mogelijk, mits je jezelf openstelt en in de verantwoordelijke positief durft te stappen.

Hoe zie jij dit?

Tijdens de lezing heb ik mijn bijna doodervaring gedeeld en de link gelegd met De Piramide van Inzicht ®. De basis gaat over verantwoordelijkheid. Ik ben 100 procent zelf verantwoordelijk voor mijn eigen ervaringen. Hiermee bedoel ik niet dat hetgeen je overkomt in het leven jouw eigen verantwoordelijkheid is, maar wel hoe je met je eigen ervaringen omgaat. Je hebt namelijk altijd een keuze op welke manier je met je eigen ervaringen omgaat, hoe vervelend of uitdagend de situatie ook. Alleen al door je hier bewust van te zijn zet je jezelf in de positie dat je een keuze hebt, de verantwoordelijke rol.

Ontwijk de slachtofferrol

Toen ik in Zwitserland na een 15 meter val in de gletsjerspleet op een sneeuwbrug terecht was gekomen die mijn leven heeft gered, heb ik ruim 2 uur gefunctioneerd tussen leven en dood. In die paar uur heb ik heel veel angst ervaren, letterlijk angst om te overleven. Ik had in de slachtoffer rol kunnen gaan zitten door te denken “Dit overkomt mij weer” en me daarmee in de passieve rol zetten. Door de angst die ik ervoer onder ogen te zien vanuit oordeelvrije aandacht (het is zoals het is), en me tegelijkertijd te realiseren dat ik niet de angst ben die ik ervoer, kon ik blijven handelen in plaats van te blokkeren door de emoties die ik voelde. Door mijn angst te accepteren en onder ogen te zien vanuit openheid zette ik mijzelf in de verantwoordelijke positie.

Ga jij achter het stuur zitten?

Door je te realiseren dat de ervaringen die je hebt van jou zijn kun je de keuze maken om er verantwoordelijkheid voor te nemen. Als je bijvoorbeeld onzekerheid ervaart als je met iemand praat, is het een uitdaging om hier verantwoordelijkheid voor te nemen in plaats van de ander de schuld te geven van je eigen onzekerheid. Als de onzekerheid er helemaal mag zijn en je realiseert je dat jij niet die onzekerheid bent, dan kan dat gevoel doorstromen en laat je het los. Op deze manier kom je automatisch bij een diepere laag uit die je vertrouwen kunt noemen of je eigen kracht. Op deze manier zet je jezelf in de verantwoordelijke positie en neem je plaats achter het stuur in plaats van op de achterbank te gaan of blijven zitten. Deze manier van kijken naar je eigen ervaringen en naar anderen vanuit oordeelvrije aandacht (openheid) is een krachtige manier om de flow in je leven en werk te stimuleren. Het vergt wel lef om op deze manier verantwoordelijkheid te nemen, maar het zal je heel veel opleveren.

Een Leven Lang FLOW

Vanuit Insight Adventure inspireert Evert Heintz mens en organisatie om vanuit vitaliteit in het dagelijkse werk te staan. Eind november is zijn fascinerende boek “Een leven lang FLOW” uitgekomen. Het is praktisch en inspirerend gevuld met ervaringsverhalen, waarin je uitgedaagd wordt om het heft in eigen handen te nemen om de flow in je dagelijkse leven en werk te optimaliseren.

Tags : ,
Categorie : Anders werken, Blog, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .