Stelling
"Direct na het diploma moeten jongeren een plan maken wat ze over 20 jaar gaan doen."
9
42
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken Wegens succes verruimd …
Langer werken

Wegens succes verruimd …

Binnen een maand kreeg het ministerie van Sociale Zaken meer dan 3100 aanvragen binnen voor subsidie op duurzame inzetbaarheid. De staatssecretaris heeft het subsidiebudget verhoogd.

Tussen half oktober en half november 2015 ontving het Agentschap SZW (onderdeel van het ministerie) meer aanvragen dan ooit voor projecten duurzame inzetbaarheid. Voor het aanvraagtijdvak, dat van half oktober tot half november was opengesteld, was maximaal €22 miljoen beschikbaar. De staatssecretaris heeft vanwege de grote belangstelling besloten het subsidiebudget te verhogen om alle aanvragen te kunnen behandelen.

Het Agentschap SZW is nu volop bezig met de verwerking van deze subsidieaanvragen. De subsidie per project bedraagt maximaal 50% van de projectkosten. Per aanvrager is een maximale hoogte van € 10.000,- subsidie vastgelegd in de subsidieregeling.

Langer, productiever

In 2015 lag de nadruk bij de ESF-subsidies voor duurzame inzet op meer mensen langer en productief aan het werk houden en inzetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid. Kansrijk zijn daarom projecten waarin werknemers tijdig worden omgeschoold naar functies en sectoren waar meer werk in is. Maar ook een (periodiek) onderzoek duurzame inzetbaarheid medewerkers, bevorderen van gezond en veilig werken en een leercultuur in de organisatie is subsidiabel, net zoals bevorderen van mobiliteit (intern, en naar andere organisaties) en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap.

In 2014 konden bedrijven en instellingen voor het eerst vragen om ESF-geld voor projecten op duurzame inzetbaarheid. Toen werden ruim 2.000 aanvragen van bedrijven en (overheids)instellingen gehonoreerd met in totaal 19,7 miljoen euro aan subsidie. Het ESF-programma loopt nog tot 2020. Er is in totaal 507 miljoen beschikbaar voor werkgelegenheidsprojecten op re-integratie en duurzame inzetbaarheid.

(Persbericht Agentschap SZW)

Tags : ,
Categorie : Langer werken, Nieuws

0 reacties op Wegens succes verruimd …

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .