Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Arbeidsrelaties Werknemer wil ontwikkeling en flexen
Arbeidsrelaties

Werknemer wil ontwikkeling en flexen

Bijna iedereen die werkt (83%) vindt het zeer belangrijk om zich professioneel te blijven ontwikkelen. We vinden het zelfs belangrijker dan onze vaste baan…

Maar net iets meer dan de helft (57%) vindt dat de werkgever momenteel voldoende ontwikkelingsmogelijkheden biedt. Dat blijkt uit onderzoek van TNS Nipo in opdracht van Driessen HRM onder 560 werkenden in de (semi) publieke sector.

Ambities en behoeften voorop

Uit het onderzoek blijkt ook dat bijna alle werknemers hun vaste contract zouden inruilen voor een flexibele baan als die beter past bij hun ambities en behoeften. Als het inkomen gegarandeerd is, doet 85 procent dat. Ouderen en laagopgeleiden geven hun vaste baan minder snel op dan jongeren en middelbaar- en hoogopgeleiden. Ambities, arbeidsvoorwaarden en plezier bewegen medewerkers met een vast contract richting een flexibel contract.

Flexibiliteit en ruimte

Werksfeer, werkzaamheden en omgang met collega’s waarderen de medewerkers met vaste aanstelling het meest aan hun baan in de publieke sector. Medewerkers vinden ‘flexibiliteit in het uitvoeren van werkzaamheden’ en ‘krijgen van ruimte tot het nemen van eigen initiatief’ de belangrijkste aspecten voor hun ontwikkeling. Bovenal willen werknemers dat de werkgever vaker stilstaat bij hun ontwikkeling. Nu gebeurt dit meestal maar een keer per jaar, of helemaal niet. Werknemers willen dat ‘de baas’ daar minstens eenmaal per jaar bij stilstaat.

(Driessen HRM)

Tags :
Categorie : Arbeidsrelaties, Langer werken, Nieuws, Opleiden en ontwikkelen

One reacties op Werknemer wil ontwikkeling en flexen

  1. Ed Favier

    Ik werk veel in de Automotive sector,waar je van zou Denken dat duurzameiinzetbaarheid wel een issue is met een leger aan laagopgeleide Technische
    Medewerkers. Een branche die absoluut getroffen gaat worden door Technische en maatschappelijke aardverschuivingen.
    Helaas is daar volgens mij niemand mee bezig, hebben Julie tips hoe deze branche wakker gemaakt kan worden?

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .