Stelling
"Maak geen opleidingsplan, maar een inzetbaarheidsplan."
0
0
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Anders werken Weten wat je wilt werkt duurzamer!
Anders werken

Weten wat je wilt werkt duurzamer!

Veel HR-professionals of managers vinden het lastig om loopbaanwensen bespreekbaar te maken en medewerkers denken er vaak te weinig (gestructureerd) over na.

Marco van Basten koos voor demotie. Hij was werkzaam als hoofdtrainer bij AZ en koos vervolgens voor een functie als assistent-trainer. Dat vind ik een inspirerende zet van Marco, zeker in de voetbalwereld! Niet vanwege de demotie, maar vanwege het feit dat hij een bewuste en ook minder voor de hand liggende loopbaankeuze maakt.

Check je energiebalans
Er zijn in een loopbaan verschillende momenten dat het goed is je bewust af te vragen of je je werk nog leuk (genoeg) vindt, of je goed in je vel zit op je werk, en of de energiebalans m.b.t. het werk nog wel in orde is en de goede kant uit slaat.

Zelf kiezen
Zo kiest Marco van Basten voor minder stress in zijn werk, ken ik een stel van 58 en 60 jaar dat de keuze maakt om voor zichzelf te beginnen, gaat een vriendin 1 dag minder betaald werken in ruil voor een dag vrijwilligerswerk en gaat de gepensioneerde gemeentesecretaris van 66 jaar lesgeven op de universiteit. Allemaal het gevolg van een bewuste loopbaankeuze.

Niets doen is geen optie
Waar het vooral om gaat is, dat je kiest! Niet afwachten of collega’s of je leidinggevende je aanspreekt op (het vervolg van) je loopbaan, maar zélf het initiatief nemen. Dit zorgt ook voor ‘duurzame inzetbaarheid’: een term die steeds vaker opduikt. Dit betekent dat mensen er zélf voor zorgen dat ze tot hun pensioen prettig en goed kunnen werken, door bewuste loopbaankeuzes te maken. Niet omdat het werk of de leidinggevende daar geen verantwoordelijkheid in zou hebben, maar omdat je je prettiger en gelukkiger voelt (zo blijkt uit onderzoek) als je ‘regiemogelijkheden’ ervaart en pakt t.a.v. je eigen loopbaan.

Dus regelmatig een pas op de plaats maken, wellicht begeleid door een loopbaancoach, en reflecteren op jezelf in relatie tot je werk. En hij / zij werkte nog lang en gelukkig!

Lees het hele artikel op HR-Base

>> Er staat veel interessants over demotie op PW De Gids Vakbase >> 

Tags :
Categorie : Anders werken, Arbeidsrelaties, Arbeidsvoorwaarden, Blog, Competentiemanagement, Langer doorwerken, Talentontwikkeling
Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

20 april 2017 | Breukelen
In een wereld die continu verandert en waar ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen is HR de enige constante. Of toch niet? Blijf vernieuwen als HR. Ontdek hoe u zelf richting geeft aan een wendbare, toekomstbestendige organisatie, met tevreden medewerkers die samenwerken voor het beste resultaat.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

16 maart 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

28 maart 2017
Praktijkdag Strategische Personeelsplanning
Stuurt uw organisatie nog niet optimaal op de strategische inzet van personeel? Strategische personeelsplanning (SPP) is een goed hulpmiddel om dit te verbeteren. Kom thuis met een implementatieplan op maat. Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .