Stelling
"Werkgeluk heeft niks te maken met blijdschap."
36
49
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Gezonder werken Wij zijn helemaal niet zo gestrest….
Gezonder werken

Wij zijn helemaal niet zo gestrest….

En dan nu eens wat goed nieuws over stress. Met een score van 55,9 op een schaal van 100 blijken we het meest relaxte werkvolk ter wereld. Ook vind je de op twee na gelukkigste werknemers in Nederland. Dat blijkt uit een internationale vergelijking van recruiter Robert Half.

Met het veelbesproken stressgevoel zit het bij ons minder slecht dan in de meeste andere landen. Met 55,9 op een schaal van 100 hebben we minder last van stress dan alle andere onderzochte landen, waaronder Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het VK en de VS. En met een score van 69,9 op een 100-puntsschaal zijn we na de VS en Duitsland het meest gelukkige en tevreden werkvolk op de wereld.

Correct en gewaardeerd…

Correctheid en respect, je gewaardeerd voelen en inspraak hebben zijn de belangrijkste voorwaarden om werkgeluk te ervaren, zo blijkt uit het onderzoek ‘De geheimen van de gelukkigste bedrijven en medewerkers’. Bijna alle respondenten (82%) vinden geluk op het werk belangrijk. Zowel de werknemer als de werkgever is hiervoor verantwoordelijk, vindt 81 procent. Werknemers die het gevoel hebben dat ze correct en met respect behandeld worden, hebben driemaal zoveel kans op een gelukkig gevoel tijdens het werk.

.. en inspraak

Je gewaardeerd voelen, onder meer door een goede verstandhouding met de collega’s in het team helpt daar enorm bij, zegt 86 procent van de ondervraagden. Dat hoeft niet uit te monden in vriendschap. Slechts 49 procent van de respondenten geeft aan dat echte vriendschap op het werk bijdraagt aan de mate van geluk. Met onze inspraak zit het ook wel goed: twee van elke drie werknemers vindt die in orde. Inspraak wordt gekenmerkt als een belangrijke pijler voor geluk op de werkvloer, stellen de onderzoekers.

Oprecht geïnteresseerden

Ricardo van Popering, Senior Business Manager bij Robert Half geeft aan hoe bedrijven meer gelukkige werknemers kunnen krijgen. “Zoek naar medewerkers met een oprechte interesse voor hun baan, met de juiste competenties en gedrevenheid zodat ze op lange termijn een carrière kunnen uitbouwen die voldoening en tevredenheid geeft. Met tevreden werknemers kunnen organisaties ook een positieve werkcultuur tot stand brengen.”

(Persbericht Robert Half)

Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .