Stelling
"Opleidingen en congressen zijn geen personeelsuitjes."
55
3
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Thuis Dossiers Gezonder werken Wij zijn helemaal niet zo gestrest….
Gezonder werken

Wij zijn helemaal niet zo gestrest….

En dan nu eens wat goed nieuws over stress. Met een score van 55,9 op een schaal van 100 blijken we het meest relaxte werkvolk ter wereld. Ook vind je de op twee na gelukkigste werknemers in Nederland. Dat blijkt uit een internationale vergelijking van recruiter Robert Half.

Met het veelbesproken stressgevoel zit het bij ons minder slecht dan in de meeste andere landen. Met 55,9 op een schaal van 100 hebben we minder last van stress dan alle andere onderzochte landen, waaronder Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het VK en de VS. En met een score van 69,9 op een 100-puntsschaal zijn we na de VS en Duitsland het meest gelukkige en tevreden werkvolk op de wereld.

Correct en gewaardeerd…

Correctheid en respect, je gewaardeerd voelen en inspraak hebben zijn de belangrijkste voorwaarden om werkgeluk te ervaren, zo blijkt uit het onderzoek ‘De geheimen van de gelukkigste bedrijven en medewerkers’. Bijna alle respondenten (82%) vinden geluk op het werk belangrijk. Zowel de werknemer als de werkgever is hiervoor verantwoordelijk, vindt 81 procent. Werknemers die het gevoel hebben dat ze correct en met respect behandeld worden, hebben driemaal zoveel kans op een gelukkig gevoel tijdens het werk.

.. en inspraak

Je gewaardeerd voelen, onder meer door een goede verstandhouding met de collega’s in het team helpt daar enorm bij, zegt 86 procent van de ondervraagden. Dat hoeft niet uit te monden in vriendschap. Slechts 49 procent van de respondenten geeft aan dat echte vriendschap op het werk bijdraagt aan de mate van geluk. Met onze inspraak zit het ook wel goed: twee van elke drie werknemers vindt die in orde. Inspraak wordt gekenmerkt als een belangrijke pijler voor geluk op de werkvloer, stellen de onderzoekers.

Oprecht geïnteresseerden

Ricardo van Popering, Senior Business Manager bij Robert Half geeft aan hoe bedrijven meer gelukkige werknemers kunnen krijgen. “Zoek naar medewerkers met een oprechte interesse voor hun baan, met de juiste competenties en gedrevenheid zodat ze op lange termijn een carrière kunnen uitbouwen die voldoening en tevredenheid geeft. Met tevreden werknemers kunnen organisaties ook een positieve werkcultuur tot stand brengen.”

(Persbericht Robert Half)Print Friendly, PDF & Email
Tags : ,
Categorie : Gezonder werken, Nieuws
Hét event Duurzame Inzetbaarheid

Hét event Duurzame Inzetbaarheid (voorheen Inzet op Maat), is hét vakevent waar u letterlijk en figuurlijk voelt wat duurzame inzetbaarheid inhoudt en wat u moet doen om er binnen uw organisatie mee aan de slag te gaan.

Het is het enige event in Nederland over Duurzame Inzetbaarheid waarbij een beursvloer, congres, interactieve sessies en het netwerken wordt gecombineerd. Hierdoor stelt u zelf uw eigen programma samen, afhankelijk van de vragen waar u een antwoord op wilt hebben.

Kom ook en verrijk uw kennis, wissel ervaringen uit en netwerk met elkaar!

Klik hier voor meer informatie & inschrijven

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

11 oktober en 8 november 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .

Over Duurzame Inzetbaarheid wordt mede mogelijk gemaakt door:Bekijk meer Vakmedianet Communities:

Schrijf u in voor de nieuwsbrief van Over Duurzame Inzetbaarheid