Stelling
"Werkgevers en werknemers willen Het Nieuwe Beoordelen om verschillende motieven."
8
16
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Arbeidsmarkt Zal het gras altijd groener zijn….?
Arbeidsmarkt

Zal het gras altijd groener zijn….?

Drie van elke vier HR-managers (76%) vreest dat talenten in 2017 het bedrijf zullen verlaten. Positieve economische vooruitzichten zijn de belangrijkste reden. Zo bleek eind 2016 uit een schatting van het Centraal Planbureau (CPB).

De effecten van die schatting zijn inmiddels goed merkbaar op de arbeidsmarkt. Werknemers hebben meer te kiezen en bedrijven moeten nog beter hun best doen om talenten aan zich te binden en topwerknemers in de organisatie te behouden.

Gekwalificeerde professionals zijn schaars

De toenemende vraag naar toptalent wordt bevestigd door resultaten van onafhankelijk onderzoek onder Nederlandse HR-managers uitgevoerd in opdracht van Robert Half, waaruit onder meer blijkt dat 93 procent van de ondervraagden het enigszins uitdagend tot zeer uitdagend vindt om gekwalificeerde professionals te vinden.

Vraag overtreft steeds vaker aanbod

Als belangrijkste reden voor deze uitdaging gaven zij het gebrek aan technische niche-experts, 34 procent. Ook het feit dat de vraag groter is dan het aanbod (26 procent) en het gebrek aan commerciële, zakelijke vaardigheden (21 procent) blijken belangrijke redenen. Minder genoemd, maar toch nog door zo’n 10 procent van de ondervraagden zijn het gebrek aan pas afgestudeerden/nieuwe kandidaten en het gebrek aan communicatievaardigheden.

Werving en selectie duurt langer

Een belangrijk moment in de strijd om talent is de procedure die voorafgaat aan het aannemen van kandidaten: een selectie op basis van brieven, cv’s en gesprekken. Dat de sollicitatieprocedure volgens 53 procent van de HR-managers langer duurt dan drie jaar geleden, heeft de volgende belangrijke redenen. Allereerst is volgens 59 procent van de HR-managers het vinden van gekwalificeerde kandidaten een grotere uitdaging. Ook zijn de verwachtingen van de gewenste kandidaten gestegen (39 procent).

Concurrent ligt op de loer

Bij een succesvolle sollicitatieprocedure willen HR-managers graag zo snel mogelijk overgaan op een aanbod; een traag proces kan een kandidaat alsnog doen afhaken. Bijna de helft (49%) geeft aan om deze reden wel eens een gekwalificeerde kandidaat kwijt te zijn geraakt aan een ander bedrijf.

(Platform Over Personeelsplanning)

Tags : ,
Categorie : Arbeidsmarkt, Nieuws
Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .