Stelling
"We denken veel te optimistisch over onze eigen inzetbaarheid."
46
18
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home cases Zet duurzame inzetbaarheid op de kaart!
cases

Zet duurzame inzetbaarheid op de kaart!

Vanaf 2017 voeren Volandis en partners geleidelijk de Duurzame Inzetbaarheidsanalyse (DIA) in. Bouwondernemingen die zich het meest onderscheiden op de centrale thema’s maken kans op de DIA Innovation Award.

In de DIA staan drie thema’s centraal: Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. Rond de DIA en deze thema’s heeft Volandis in de herfst een experiment uitgevoerd. Het kennis- en adviescentrum heeft samen met vier arbodiensten gesprekken gevoerd over inzetbaarheid met ongeveer 1000 werknemers in de bouw en infra. Tijdens de BouwBeurs tussen 6 en 10 februari 2017 brengt Volandis de DIA, met de bijbehorende onderwerpen en thema’s ook onder de aandacht van de bezoekers.

Duurzame inzetbaarheid op de kaart

Bedrijven die aantoonbaar actief zijn op duurzame inzetbaarheid en veilig werken, plezier houden of vooruit kijken mogelijk maken kunnen dat laten zien op de aanstaande BouwBeurs. Dat kan door aanwezig te zijn op een van de drie wandelroutes op de beursvloer. Voor elk van de drie centrale thema’s (Werk veilig, Houd plezier, Kijk vooruit) is een aparte route ingericht. De wandelroutes worden opgenomen in een compact boekje, dat aan de bezoekers wordt uitgedeeld.

DIA Innovation Award

Deelnemers maken ook kans op de DIA Innovation Award. De prijs wordt uitgereikt op de laatste dag van de BouwBeurs. Een vakjury en een publieksjury beoordelen welke bedrijven de beste prestaties hebben laten zien op de centrale thema’s van de beurs.

Meer informatie en deelnemen

Op de website van Cobouw vindt u meer informatie over de aanstaande BouwBeurs, de DIA-wandelroutes en over de DIA Innovation Award. Aanmelden is mogelijk tot en met 31 december 2016.

Tags :
Categorie : cases, Nieuws, Tools
E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke week het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

15 maart 2018
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .