Stelling

Een werkrooster is niet meer nodig. Je regelt het beter onderling

17
20
  
View
Partners
Partners
altijd het laatste nieuws!

Meld u hier aan voor de gratis e-mailnieuwsbrief.

Een leven lang inzetbaar?

Met interventies en best practices

Gratis whitepapers!

>> Zoek, vind en download

Volg ons nu

Tweets over duurzame inzetbaarheid

Home Dossiers Langer werken Zò blijven de millennials binnen …
Langer werken

Zò blijven de millennials binnen …

Jonge talenten binnenhalen is al lastig, ze binnenhouden is zo mogelijk nog lastiger. Ze zijn namelijk zò weer weg! Wat willen de millennials meer dan een baan met goed salaris?

Jonge werknemers tussen 18 en 35 jaar vinden persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Dit blijkt uit onderzoek van carrièresite Monsterboard. Past u vooral op wanneer de jongeren het idee hebben dat ze zijn uitgeleerd. Dan ben je ze als werkgever kwijt, meestal nog voordat je het doorhebt, waarschuwt Monsterboard.

Millenials zien toekomst zonnig in

Millennials zien de toekomst positief tegemoet. Meer dan 40 procent denkt een succesvolle carrière met voldoende ontwikkelingsmogelijkheden op te kunnen bouwen. “Carrière maken ziet de jonge professional als: doen wat men leuk vindt en waar men goed in is. Ze voelen zich succesvol als ze tevreden collega’s, leidinggevenden en klanten hebben én tastbare en zichtbare resultaten leveren”, aldus de onderzoekers.

Stilstaan is dodelijk

Vooral zich blijven ontwikkelen vinden young professionals belangrijk. Opvallend is dat 23 procent dit vooral verwacht door vaak van baan te wisselen. “Doorgroeien binnen het bedrijf is leuk als het kan, maar men zoekt gemakkelijk en zonder remmingen naar doorgroei bij een ander bedrijf, zelfs als ze daar wat minder zouden verdienen”, zo stelt Monsterboard.

Millennial werkt bij voorkeur in groot bedrijf

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat 21 procent nu al actief solliciteert, en dat 33 procent verwacht hier binnenkort mee te starten. Van elke twee jonge talenten staat er minstens een dus al met een been buiten. De jonge professional kiest bij voorkeur een baan bij een groot, bekend bedrijf. “De perceptie leeft, dat ze daar het meeste kunnen leren”, aldus Monsterboard. Naast ontwikkelingsmogelijkheden vinden millennials flexibele werktijden en een goede privé-werkbalans belangrijk.

Millennials regelmatig onzeker

Uit het onderzoek blijkt dat millennials minder zelfverzekerd zijn dan ze in de praktijk vaak lijken. “Enerzijds zien we dat ze hoge verwachtingen hebben van hun werkgever, maar aan de andere kant is 70 procent regelmatig onzeker over hun vaardigheden op de werkvloer. Bijvoorbeeld om een idee te lanceren of voor een groep te spreken. 74 Procent geeft dan ook aan dat ze graag iemand zouden hebben die hen ondersteunt in hun carrière, zoals een mentor.

U kunt niet om ze heen…

“De Nederlandse beroepsbevolking bestaat binnen korte tijd voor een groot deel uit millennials. Om dit talent aan te trekken doe je er goed aan om je te verdiepen in wat zij nodig hebben en belangrijk vinden. Bijvoorbeeld door aandacht te geven aan hun ontwikkelingsbehoeften en mentoren aan te stellen voor begeleiding tijdens hun carrière”, zo raadt Gian Zandonà, managing director van Monsterboard, aan.

Young Talent Week

Om young professionals te ondersteunen in hun carrière, is Monsterboard de Young Talent Week gestart (27 juni t/m 3 juli). Het doel is om werkgevers te helpen bij de zoektocht naar jong talent én tegelijkertijd millennials te begeleiden in het vinden van hun eerste baan. Dit doet Monsterboard door onder andere livestreams op socialmedia te zetten, jobshop-acties op Facebook en Twitter en door artikelen en video’s te delen op monsterboard.nl/youngtalent en werkenvandaag.nl.

Lees het hele verhaal op PW De Gids, 27 juni 2016

Of maak een goed doortimmerd plan om de Millennials, samen met Gen X, Y, en Z en die overgebleven baby boomers binnen de poort te houden. Leer het tijdens het congres Talent & Performance Management op 11 oktober in Breukelen. 

Tags : , ,
Categorie : Langer werken, Nieuws, Talentontwikkeling

0 reacties op Zò blijven de millennials binnen …

Inzet Op Maat 2017

20 en 21 november 2017 | Hét vakevent over duurzame inzetbaarheid


Met ‘fitte’ medewerkers houd jij jouw organisatie ook vitaal en kun je sneller inspelen op ontwikkelingen en kansen die zich voordoen. Vanuit HR kun je aangeven wat er moet gebeuren om collega’s beter inzetbaar te maken en te houden. Er liggen nieuwe kansen, maar het vraagt om een heldere visie en een aanpassing van jouw huidige beleid. Kom langs bij Inzet op Maat en laat je inspireren en informeren!

Klik hier voor totale programma en schrijf u in>>

Congres Over Duurzame Inzetbaarheid 2017

15 juni 2017 | Spelenderwijs duurzaam inzetbaar
Om medewerkers écht duurzaam inzetbaar te maken moeten zij er zelf mee aan de slag. Tijdens het congres Over Duurzame Inzetbaarheid krijgt u hiervoor de instrumenten.

Jaarlijks onderzoek naar DI
Aukje Nauta (Factor Vijf) presenteert de belangrijkste bevindingen uit het Nationaal Onderzoek Over Duurzame Inzetbaarheid 2017.

Kijk snel voor totale programma en schrijf u in>

Congres Anders Werken

9 november |Jaarbeurs
Innovatieve organisaties delen met u hoe zij ‘anders werken’. Hoe zij conventies hebben durven loslaten. Anders werken en anders denken over:

> de inrichting van de organisatie;
> samenwerking;
> het organiseren en inrichten van HR.
Meer informatie / programma

E-mailnieuwsbrief

visual_ezine2Elke twee weken het laatste nieuws over duurzame inzetbaarheid in uw inbox?

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Volg ons #overdi

facebook     Linkedin     twitter

Opleidingen

1 juni 2017
Veilig contracteren van ZPP’er
Wat is de actuele stand van zaken omtrent contracteren van ZZP’ers? Aan de hand van praktijk-
voorbeelden analyseert u de risico’s rondom de flexibele schil binnen uw organisatie, ziet u hoe bij u de zaken ervoor staan en krijgt u advies.
Meer informatie 

12 oktober 2017
HR-wetgeving actualiteitendag
Na deze dag kunt u de actuele stand van zaken direct vertalen naar uw dagelijkse praktijk. We concentreren ons op: sociale zekerheid, pensioenen, arbeidsrecht en personeel&fiscus.
Meer informatie

 

Check de werkplek
Is er nog onvoldoende aandacht voor de werkplek, werkhouding en beweging binnen de organisatie? De Werkplekchecker is een flexibele scan die een snelle beoordeling van de persoonlijke beeldschermwerkplek maakt. Dit kan tijdens het werk en op de werkplek, zonder het inhuren van een adviseur. Voorkom productiviteitsverlies, gezondheidsklachten en ziekteverzuim!
Meer informatie / programma

Boeken

Een leven lang inzetbaar
Duurzame inzetbaarheid van werknemers is een belangrijk thema in Nederland gezien de vergrijzing en ontgroening van onze arbeidsmarkt. Maar wat is duurzame inzetbaarheid precies?
Meer informatie

Leidinggeven aan talentontwikkeling
Medewerkers laten leren zonder ze een dure cursus aan te biede. En ze helpen om budgetneutraal optimale prestaties neer te zetten. Leer hoe je dit alledaags stimuleert.Trek talentontwikkeling naar een hoger plan.
Meer informatie

 

Whitepapers
Vakmedianet gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie over het gebruik van cookies .